FC Schadewijk won eenvoudig van Cito.
FC Schadewijk won eenvoudig van Cito.
video

4H: FC Schadewijk wint moeiteloos Osse derby; Cito in beroep tegen enorme schorsing van trainer

Voetbal 711 keer gelezen

OSS | FC Schadewijk was in de heenwedstrijd al een maatje te groot voor Cito en vandaag op het sportpark van Cito was dat weer het geval. De gasten uit de Schadewijk namen met rust al een comfortabele 0-4 voorsprong en hoefden zich in de tweede helft niet meer in te spannen: 1-5.

Bij Cito geen Yavuz Demirci op de bank. De trainer heeft van de KNVB een onvoorwaardelijk schikkingsvoorstel van acht maanden schorsing gekregen. Vorige week tijdens Maliskamp -waarbij Cito twee rode kaarten kreeg- gooide Demirci volgens een rapporteur langs de kant een bidon richting de scheidsrechter. Demirci wil er tegenover Kliksport niet al teveel over zeggen, alleen dat de bidon absoluut niet richting arbiter werd gegooid. "Ik gooide het uit frustratie hard op het veld. We gaan spoedig een verweerschrift indienen, want we zijn het absoluut niet eens met deze schorsing." Zijn vervanger op de bank was Michel Gielis, in Oss bekend vanwege onder andere zijn succesvolle jaren als speler van DESO. Gielis zag in de eerste helft een veel beter FC Schadewijk dat ook eenvoudig uitliep naar 0-4. Maar de ene goal was nog lulliger dan de andere. De 0-1 van Bilal El Ghezaoui werd van richting veranderd, bij de 0-2 ging doelman Oktay Dogan onder een corner van Danny Laukes en voor de 0-3 werd totaal onnodig hands gemaakt, waarna Younesse Ettahouri de strafschop benutte. Ettahouri die overigens aan het einde van het seizoen vertrekt bij de Schadewijkers en waarschijnlijk bij de zaterdagtak van Cito gaat voetballen. Laukes maakte de 0-4 door een bal knap in de hoek te plaatsen.

Slechte tweede helft
FC Schadewijk geloofde het na rust wel en hoefde niet zo nodig meer. Cito kwam kwaliteit tekort om het nog een beetje spannend te maken. En dat terwijl er in het team aardige spelers rondlopen zoals Murat Korkmaz en de Litouws international Mindaugas Kalonas. Er waren wel wat kansjes over en weer, maar de meeste mensen langs de lijn geloofde het wel en ging eerder weg. Er werd nog wel twee keer gescoord. Eerst de 0-5 -een Panenka- van El Ghezaoui en aan de andere kant de 1-5 van de naar Margriet vertrekkende Alper Alici.

Opstelling Cito: Oktay Dogan, Semih Dundar, Furkan Guler, Muhammed Gezer, Alper Alici, Murat Korkmaz, Emre Gumus, Ibrahim Cabael, Izekor Kingsley, Mindaugas Kalonas en Alper Alici.

Opstelling FC Schadewijk: Martin Roelofs, Joey van Schijndel, Aron van der Putten, Henk Brans, Tommy Wittenberg, Danny Laukes, Bilal El Ghezaoui, Muhammed Aslan, Jordy Hoeks, Younesse Ettahouri en Benjamin Duah.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant