Simpele overwinning voor Geel-Zwart

Sport 373 keer gelezen

VEGHEL | Twee weken later dan gepland startte afgelopen zondag eindelijk de competitie voor Geel-Zwart Dames 1. Er stond een thuiswedstrijd tegen Drunen op het programma, de nummer 11 van de competitie. De Veghelse hockeysters domineerden de wedstrijd en wonnen simpel met 4-0.

De Veghelse dames begonnen wat slap aan de wedstrijd. De scherpte in de duels ontbrak waardoor het in het begin een open wedstrijd was. Geel-Zwart creëerde wel een aantal kansen in de eerste helft. In de 24ste minuut sloeg Madelief de Beer de openingstreffer binnen uit een strafcorner. Dit was tevens meteen de ruststand.

Prachtige solo
Na rust werden de duels vaker gewonnen door Geel-Zwart en er werd meer ruimte gecreëerd. Dit zorgde dan ook snel voor de tweede treffer van Geel-Zwart. Madelief nam de bal uit met een self-pass en sloeg de bal na een prachtige solo in de kruising. Kort daarna werd de wedstrijd via een strafcorner beslist. Julie van Roosmalen tikte de bal over de doellijn. Vlak voor tijd viel de laatste treffer. Na een mooie assist van Lizanne, tikte Madelief haar derde van de wedstrijd binnen. 4-0 was de eindstand.

Effectiever
Ondanks dat Geel-Zwart nog wat effectiever mag worden in de afronding, heeft de ploeg weer goede zaken gedaan in de strijd bovenin. De Veghelse dames staan nu op de vierde plek met nog twee inhaalwedstrijden op het programma. Op Tweede Paasdag (2 april) spelen de meiden thuis om 12.45 uur voor de beker tegen DES en op 8 april spelen ze op dezelfde tijd uit tegen Berkel-Enschot, de huidige nummer 3.