Op bezoek in het Europees Parlement.
Op bezoek in het Europees Parlement.

Leerlingen Zwijsen bezoeken Europees Parlement

Onderwijs 978 keer gelezen

VEGHEL | Leerlingen van het Zwijsen College uit Veghel hebben vorige week donderdag een bezoek gebracht aan het Europees Parlement in Brussel. De vwo 4 leerlingen sloten hiermee de Week van Europa, waarin leerlingen zich hebben verdiept in Europese besluitvorming en de gemeenteraadsverkiezingen, af.

Het bezoek aan het Europees Parlement begon met een presentatie over de Europese Unie. Hierbij werd in het bijzonder stilgestaan bij bij de gevolgen van de Brexit voor de EU. Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding door het gebouw die eindigde in de plenaire zaal. Een aantal leerlingen had geluk; zij konden een zitting over migratie bijwonen en zo een plenaire vergadering van dichtbij aanschouwen.

Om hun kennis over de Europese besluitvorming te verbreden, hebben de leerlingen tevens het Parlamentarium bezocht. Dit is een interactief bezoekerscentrum over het Europees Parlement dat de leerlingen op eigen tempo konden ervaren.

Na het bezoek aan het Europese gedeelte hadden de leerlingen de mogelijkheid om zelfstandig Brussel te verkennen. Dit was een mooie kans om enkele Brusselse trekpleisters, zoals de Grote Markt te bezichtigen. Een Europese ervaring (en Belgische bonbons) rijker stapten de leerlingen om 19.00 uur weer de bus in voor de terugreis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant