Paul Groot speelt in deze voorstelling de rol als Cole Porter
Paul Groot speelt in deze voorstelling de rol als Cole Porter

De Blauwe Kei reikt Theater Straatprijs

Kunst en cultuur 608 keer gelezen

VEGHEL | Onder het motto 'Wie jarig is trakteert' reikt Theater De Blauwe Kei op vrijdag 30 maart de jaarlijkse Theater Straatprijs uit. Het theater viert die dag haar 51ste verjaardag en geeft daarom een avondje theater cadeau.

Iedere straat in de gemeente Meierijstad maakt kans op de Theater Straatprijs. Op vrijdag 30 maart wordt de winnende straat gekozen en worden de bewoners daarvan per post op de hoogte gebracht van hun prijs. De prijs bestaat uit het gratis bezoeken van de voorstelling You're the top op zaterdag 5 mei. Dit geldt voor maximaal 51 bewoners uit de winnende straten. Deze 51 winnaars worden voorafgaand aan de voorstelling bovendien feestelijk ontvangen door Theater De Blauwe Kei.

You're the top schetst een wervelend beeld van Cole Porter, zijn levensverhaal en zijn muziek. Paul Groot speelt in deze voorstelling de rol als Cole Porter en hij wordt ondersteund door een live orkest.

Cole Porter was een Amerikaans componist en songwriter. Zijn bekendste stukken zijn onder andere de musicals Kiss me Kate en Anything goes. Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. In het openbaar kon hij nooit zichzelf zijn.
Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs, zoals I've got you under my skin en Ev'ry time we say goodbye, en musicals, zoals High society. Maar terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant