Naast eigen werk speelt de band covers in een eigen jasje van Gary Moore tot Herman Brood.
Naast eigen werk speelt de band covers in een eigen jasje van Gary Moore tot Herman Brood.
VIDEO

Stevige rock en bluesrock van Brickyard

Algemeen 1.358 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé de Afzakkerij op de Veghelse Noordkade kunnen liefhebbers weer genieten van livemuziek. Op zondag 1 april staat de formatie Brickyard vanaf 15.00 uur op het podium.

Brickyard is als een bluesrock band ontstaan in oktober 2005. Omdat de band in een oude steenfabriek repeteerde was de naam Brickyard snel gevonden. Naast het repertoire van stevige rock en bluesrock covers heeft Brickyard ook zelf de nodige cd's gemaakt met eigen bluesrock songs.
Naast eigen werk speelt de band covers in een eigen jasje van Gary Moore tot Herman Brood. De toegang is gratis en een vrije gift is altijd welkom.

Vrijwel meteen na het ontstaan van de band werd het eerste album in eigen beheer opgenomen en uitgebracht. Dit debuutalbum werd verrassend positief ontvangen door diverse regionale en lokale bluesrock programma's en is vervolgens door verschillende radiostations in Nederland, België, Engeland en de VS gedraaid.

Begin 2008 verschijnt de maxisingle 'The echo of my soul' en krijgt de band een platencontract aangeboden. Het album 'Hey you' met tien nieuwe, eigen nummers werd in 2009 uitgebracht in zowel Nederland als België en heeft veel goede recensies gekregen bij de vakpers.

Tegenwoordig bestaat Brickyard uit de huidige bezetting: Chantal Bello (leadzang), Ruud Maalderink (elektrisch gitaar/backing vocals), Rinus de Lang (basgitaar/backing vocals) en Kfir Quist (drums/backing vocals).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant