Afbeelding

Aangrijpend drama over leven en dood in filmhuis

Kunst en cultuur 494 keer gelezen

VEGHEL | De film 24 Wochen is op maandag 2 april te zien in het filmhuis van De Blauwe Kei. 24 Wochen is een aangrijpend drama over leven en dood. Astrid en Lucas vormen samen een gelukkig en succesvol koppel, totdat Astrid in verwachting raakt van een kind met het syndroom van Down.

Hun wereld stort in en ze moeten een zware beslissing nemen. De film 24 Wochen begint om 20.15 uur in de grote Theaterzaal van Theater De Blauwe Kei op de Noordkade.

Manager
Astrid is een bekende cabaretière en Lucas is haar manager. Ze hebben samen een dochter van negen jaar en Astrid is in verwachting van hun tweede kind. Het leven lacht ze toe, totdat ze te horen krijgen dat hun ongeboren kind het Syndroom van Down heeft. Terwijl hun wereld instort moeten ze beslissen om vóór 24 weken een abortus te laten plegen of een onzekere toekomst tegemoet te gaan. Hoewel ze gewend zijn om alles samen te doen, komt Astrid tot het besef dat alleen zij deze moeilijke beslissing kan nemen. Komen Lucas en Astrid er toch nog samen uit? "Aangrijpend drama dat genomineerd is voor de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn. Het heeft een genuanceerde en geloofwaardige thematiek met aandacht voor alle morele en emotionele dilemma's", zo schrijft VPRO Cinema.

Kaarten
Kaarten voor 24 Wochen zijn 8 euro (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via 0413-342555 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant