Afbeelding

'Ik wist niet dat techniek zo breed was'

Onderwijs 976 keer gelezen

VEGHEL | De vijfde editie van de Ladies Night van het Zwijsen College en het Fioretti College vond vorige week plaats. De meiden en hun moeders/tantes waren uitgenodigd om tijdens een avondvullend programma kennis te maken met techniek. De Ladies Night heeft bij een hoop dames geholpen bij oriëntatie binnen de technische sector.

"Techniek klinkt als sleutelen aan autootjes", zo klonk het aan het begin van de avond. Gelukkig hebben de diverse bedrijven die op de infomarkt stonden hier snel verandering in gebracht. Je kan veel meer dan alleen vliegtuigen knutselen of geweren repareren. Ook voor de technische vrouwen die hier niet in geïnteresseerd zijn, maar juist de plan-technische of zorghoek in willen, is er bij defensie wel degelijk een plekje. Mars was met hun M&M-stand voor levensmiddelentechnologie aanwezig. Bij Leenders Architecten, die een Virtualrealityset bij zich hadden om hun architectonische hoogstandjes te laten zien, hebben meerdere leerlingen hun toekomst realiteit zien worden. "Het bedrijf waar we de Ladies Night wederom mochten organiseren, VanderLande, zorgt onder andere voor de transport van koffers op vliegvelden. Midden tussen deze transportbanden hebben de meiden naast het bezoeken van de infomarkt waar lokale bedrijven en scholen aanwezig waren, ook met rolmodellen uit de techniek kunnen praten", zo laten ze bij het Zwijsen weten.
De reactie van een groepje deelnemers na de Ladies Night was veelzeggend: 'Wow, ik wist niet dat techniek zo breed was'.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant