Afbeelding
Foto: Mark Bras

'Menselijk bedrijf in een digitale wereld'

Algemeen 1.378 keer gelezen

In het voormalige Rabobank-pand aan de Frisselsteinstraat in Veghel is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen. Ondernemer Maarten Laheij (op de foto links) is samen met het bedrijf Lanthopus gestart met Smart Solution Company. De slimme deursloten die het bedrijf levert, zijn nog maar het begin.

Lanthopus ondersteunt ondernemers met kansrijke ideeën en concepten. Het doel: een succesvolle marktpositie. Onderdeel van Lanthopus is het bedrijf LanthopusX, specialist in softwareontwikkeling, waar Maarten Laheij werkzaam was als IT-adviseur. "Daarnaast heb ik Slimmedeursloten.nl opgezet. Slimme deursloten zijn eigenlijk de digitale vervangers van de fysieke sleutels", legt Maarten uit. "Met je eigen smartphone regisseer je de toegang tot je woning of kantoor, voor jezelf en voor anderen. Een sleutel is overbodig, je smartphone is alles wat je nodig hebt. Deze technologie bestaat nu een paar jaar en gaat in de nabije toekomst alleen maar groeien."

Eenvoudiger leven
Samen met Kees Cuperus (van Lanthopus) besloot Maarten om Slimmedeursloten.nl onder te brengen in een bedrijf: Smart Solution Company. "Want slimme deursloten zijn slechts het begin", verklaart Kees. "In de toekomst willen we ook aanverwante producten gaan vermarkten. Denk aan producten op het gebied van domotica of beveiliging, allemaal producten met als doel het dagelijks leven te vereenvoudigen door gebruik te maken van technologische ontwikkelingen."

Eindeloze mogelijkheden
Voorlopig is de start, het verkopen van slimme deursloten, veelbelovend. De doelgroep is breed, namelijk: iedereen die een smartphone heeft en daarmee zijn leven wil vergemakkelijken. Maarten: "De mogelijkheden zijn eindeloos. Privé: geen sleutels die meer kwijtraken, maar denk ook aan hulpbehoevende ouderen, die met één handeling op hun telefoon de deur voor de Thuiszorg openen. Of ze geven de thuiszorgmedewerker gewoon ook een digitale sleutel. Maar ook voor bijvoorbeeld Bed & Breakfasts en AirBnB-ondernemers zijn slimme deursloten een uitkomst. Zij kunnen de toegang tot hun kamers tot op de minuut inrichten. Hetzelfde geldt voor ondernemers met een bedrijfspand: alle deuren om half acht 's ochtends open en 's avonds om zes uur op slot? Geen probleem."

Veilige oplossing
De oplossingen van Slimmedeursloten.nl zijn veilig. Het elektronische slot bevindt zich aan de binnenzijde van de deur, heeft een krachtige motor en is altijd ook handmatig te bedienen (via een soepele draaiknop). De batterijen gaan lang mee en tegen het einde van hun levensduur verstuurt het slot zelf een melding naar de mobiele telefoon van de gebruiker(s). Kees demonstreert met zichtbaar plezier de werking: hij pakt zijn telefoon, veegt over het scherm en laat de 'deur gesloten'-melding zien. "Nu is thuis dus de voordeur op slot. Mijn vrouw en kinderen zullen wel denken", lacht hij, terwijl hij met een even snelle handeling de deur op afstand weer ontgrendelt.

Digitale wereld
"Zonder gekheid, de wereld wordt steeds digitaler", vervolgt Maarten. "Met onze smartphone bedienen we al onze thermostaat, verlichting, televisie, koelkast, noem maar op. Ook zaken als internetbankieren doen we al jaren mobiel. De oplossingen die we met Smart Solution Company bieden, zijn daar een aanvulling op. Ze vergemakkelijken je leven en vergis je niet: dat kan grote impact hebben. Ondernemers besparen bijvoorbeeld kostbare tijd. Ook kan het er zelfs toe bijdragen dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen."

Mens staat centraal
Maarten vertelt over een mevrouw uit Noord-Holland, wiens sociale leven met sprongen vooruit is gegaan dankzij een slim deurslot uit Veghel. "Die mevrouw had reuma en durfde amper nog de deur uit, omdat ze moeite had met het opendraaien van het slot in haar voordeur. Je zag haar echt opfleuren toen we het elektronische deurslot monteerden. Natuurlijk, wij zijn een bedrijf en we willen graag producten verkopen, maar de meerwaarde die we deze mevrouw konden bieden, is groter dan welke beloning dan ook. We zijn dol op techniek, maar de mens staat altijd centraal. Dat maakt ons een menselijk bedrijf in een digitale wereld en daar zijn we trots op."

Bijzondere samenwerking
Dankzij de unieke samenwerking met Lanthopus is de marktlancering razendsnel een succes geworden. Kees: "Met zusterbedrijf LanthopusX hebben we de knowhow in huis om een sterke plek in de digitale wereld te veroveren. Dankzij hun kennis en kunde is onze online marketing tiptop in orde. Tik 'slimme deursloten' in Google in en je komt bij ons terecht. Dat is de meerwaarde van de Lanthopus Groep: we geven ondernemers de kans zich te ontwikkelen en te positioneren zodat ze maatschappelijke impact kunnen hebben met hun product of dienst. Dat maakt deze samenwerking zo bijzonder."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant