Hans Kraaijeveld, de interim-directeur van De Blauwe Kei, heeft één plaats in Meierijstad geprikt op de kaart.
Hans Kraaijeveld, de interim-directeur van De Blauwe Kei, heeft één plaats in Meierijstad geprikt op de kaart.

Jasmijnstraat in Nijnsel wint Theater Straatprijs

Kunst en cultuur 481 keer gelezen

NIJNSEL | Theater De Blauwe Kei heeft op 30 maart, ter ere van de 51ste verjaardag van het theater, voor de zevende keer de Theater Straatprijs uitgereikt. De bewoners van de Jasmijnstraat in Nijnsel zijn de gelukkige winnaars. Zij mogen binnenkort gratis naar een theatervoorstelling in De Blauwe Kei in Veghel. Het is de eerste keer dat De Blauwe Kei haar verjaardag op de nieuwe locatie, CHV Noordkade, viert.

Hans Kraaijeveld, de interim-directeur van De Blauwe Kei, heeft eerst willekeurig één plaats in Meierijstad geprikt op de kaart en vervolgens één straat, de Jasmijnstraat in Nijnsel. Alle bewoners van de winnende straat zijn op vrijdag 30 maart per post op de hoogte gebracht van hun prijs. Omdat De Blauwe Kei haar 51ste verjaardag viert, mogen 51 bewoners van de winnende straat op zaterdag 5 mei gratis naar de voorstelling You're the top. Vooraf worden ze feestelijk ontvangen in het theater.

You're the top schetst een wervelend beeld van Cole Porter, zijn levensverhaal en zijn muziek. Paul Groot speelt in deze voorstelling de rol van Cole Porter en hij wordt ondersteund door een live orkest. Cole Porter was een Amerikaans componist en songwriter. Zijn bekendste stukken zijn onder andere de musicals Kiss me Kate en Anything goes. Porter combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. In het openbaar kon hij nooit zichzelf zijn. Ondertussen schreef hij wereldberoemde songs, zoals I've got you under my skin en Ev'ry time we say goodbye, en musicals, zoals High society. Maar terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant