Het buitenseizoen is weer begonnen

De Korfrakkers start buitenseizoen met winst op SPES

Sport 512 keer gelezen

De eerste wedstrijd die op het programma stond in de damestopklasse veldcompetitie in 2018, was de wedstrijd De Korfrakkers tegen . De heenwedstrijd werd aan de Zwarte Weg in Milsbeek  gewonnen door . Dus van enige revanche gevoelens was zeker sprake.

Gelukkig was de temperatuur goed en  een klein lentezonnetje was te zien toen de wedstrijd begon. Het was wel wennen dat het veld weer groter was dan in de zaal, maar vooral ook dat het tempo in de wedstrijd lager ligt omdat er niet gespeeld wordt met de schotklok. Geen zuivere speeltijd maar 2 x 35 minuten. De ruststand was 9-5. Meteen na rust maakte De Korfrakkers 10-5, maar ook  bleef de tweede helft scherp. Het verschil werd kleiner omdat SPES van afstand raak schoot. De marge werd in de 19e minuut teruggebracht tot drie doelpunten: 15-12. De wedstrijd kabbelde voort en de schwung was verdwenen. Pas in de 34e minuut scoorde Korfrakkers weer en werd de eindstand 15-13.