Geel-Zwart verspeelt voorsprong en vliegt uit bekertoernooi

Sport 510 keer gelezen

KAATSHEUVEL | Geel-Zwart is op maandag Tweede Paasdag uitgeschakeld in de beker. In en bij DES uit Kaatsheuvel werd met 3-4 verloren.

DES, spelend in de Eerste Klasse, kwam al snel op voorsprong via een strafcorner. Ondanks deze vroege achterstand lieten de Veghelse hockeydames zich niet uit het veld slaan. Het veldspel was gedurende de eerste helft in evenwicht. Beide ploegen wisten de kansen niet om te zetten in doelpunten. Net voor rust wist Geel-Zwart alsnog op gelijke hoogte te komen via een strafcorner. Jolien sloeg de bal strak in de hoek.

Corners
Het begin van de tweede helft verliep fantastisch voor de Veghelse ploeg. Binnen een minuut kregen de dames een strafcorner die in de rebound werd binnen geslagen door Madelief, 2-1. Niet veel later kreeg Geel-Zwart weer een kans. Lizanne sloeg de bal op goal waarna Madelief de bal in de rebound over de keeper heen kon liften (3-1).
Na dit goede begin duurde het even voordat DES wat terug deed. Geel-Zwart probeerde met het hele team de overwinning over de streep te trekken. Toch bleken de Veghelse dames niet bestand tegen de druk van DES. In het laatste kwartier regenden het corners voor de thuisploeg en ondanks dat de meesten goed werden gekeerd door onder andere keepster Marlou, wist DES toch nog drie keer te scoren. Eindstand 3-4.

Competitie
Na de uitschakeling in de beker kan Dames 1 zich volledig gaan focussen op de competitie. Zondag staat alweer een belangrijke uitwedstrijd op het programma tegen Berkel-Enschot. De wedstrijd begint om 12.45 uur.