Afbeelding

Gravelbanen van Frisselstein zijn bijna bespeelbaar

Sport 1.680 keer gelezen

VEGHEL | Bij TV Frisselstein wordt momenteel keihard gewerkt aan het bespeelbaar maken van de acht gravelbanen. De Veghelse tennisvereniging op het Prins Willem Alexander Sportpark is een van de enige tennisverenigingen in de regio die nog beschikt over gravelbanen.

"De ploeg die verantwoordelijk is voor het op orde maken van de banen verdient het om in het zonnetje te worden gezet", vindt de voorzitter van Frisselstein Fons Delforterie. De groenploeg, ook wel parkcommissie genoemd, is later dan normaal begonnen aan de werkzaamheden. Fons vertelt hoe dat komt: "Met name gravel vergt veel werk en daarvoor zijn de weersomstandigheden van belang. Door de vele regen en vorst van de laatste periode is de start van de werkzaamheden steeds noodgedwongen uitgesteld. De druk op de groenploeg is hoog geweest, maar het gaat helemaal goed komen."

Talent
Fons hoopt dat de banen deze week open kunnen. Het openingstoernooi vindt plaats op 8 april en de competitie start met 26 teams. De competitie begint deze week. "Er doen 17 seniorenteams en 9 jeugdteams mee aan de voorjaarscompetitie van de KNLTB. Er zijn maar liefst 7 damesteams die op de dinsdagochtend, donderdagochtend of vrijdagavond spelen, 7 herenteams, allemaal actief op de vrijdagavond en 3 mixed teams actief op de vrijdagavond en zaterdagochtend/middag. De 9 jeugdteams spelen allemaal op de zondag. Zij beginnen in de ochtend om 10.00 uur, zeker de moeite waard om eens te komen kijken naar het talent wat er op ons park actief is. Ook is er binnen onze vereniging nog ruimte voor nieuwe leden.", aldus Fons.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant