Foodstock is op 24, 25 en 26 augustus op de Veghelse Noordkade.
Foodstock is op 24, 25 en 26 augustus op de Veghelse Noordkade.
VIDEO

Driedaags foodfestival strijkt neer in Veghel

Algemeen 6.161 keer gelezen

VEGHEL | Wat krijg je als je Woodstock in een nieuw jasje stopt en dit combineert met eten? "Foodstock", zegt organisator Davy Versfeld enthousiast. Het driedaagse foodfestival strijkt op 24, 25 en 26 augustus neer op de Noordkade in Veghel.

"Eten, drinken en muziek zijn de drie pijlers van Foodstock. De tientallen foodtrucks zijn de spil van ons openluchtfestival. Er komen er ongeveer 30 naar Veghel. Het aanbod is enorm. We vullen het geheel aan met muziek, een kinderdorp en heel veel ruimte voor ontspanning. Er is voor ieder wat wils", belooft Davy. Het kleurrijke festival is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden.

Welke foodtrucks er naar Veghel komen, is nog niet bekend. Davy hoopt daar snel duidelijk over te kunnen geven. "Van pannenkoeken tot roti. Er is van alles verkrijgbaar. De porties verschillen ook. Van complete maaltijden tot kleine gerechtjes. Zo kunnen bezoekers veel proeven." De muzikale omlijsting wordt onder andere verzorgd door Bontgenoten. Zij hosten een dance-podium en draaien house- en discomuziek afgewisseld met guilty pleasures. "Overdag is er een dj die allerlei muzieksoorten draait", zegt Davy.

Industriële look
De agenda van Davy en het team achter het openluchtfestival is inmiddels rond. In dit vierde jaar is Foodstock uitgegroeid naar maar liefst twaalf edities in één zomer. De eerste editie vond plaats in 2015 in Eindhoven. Davy: "We hebben er toen twee gehouden. Inmiddels zitten we dus op twaalf. Er is wel veel concurrentie bijgekomen, maar de interesse in foodtrucks is ook sterk gegroeid. Foodstock is gratis toegankelijk en heeft een open karakter. Dat is een schot in de roos gebleken", denkt hij.

Davy vertelt waarom ze dit jaar ook Veghel aandoen: "De industriële look van de Noordkade past uitstekend bij de uitstraling van de foodtrucks en het Foodstock-decor." Het doel van het festival is helder: mensen vermaken. "Wij bieden drie dagen lang een leuk dagje uit, zonder dat mensen zelf hoeven te koken", besluit Davy.

De openingstijden zijn: vrijdag 24 augustus van 16.00 uur tot 00.00 uur. Zaterdag 25 augustus van 14.00 uur tot 00.00 uur en zondag 26 augustus van 12.00 uur tot 22.00 uur. Foodstock op de Noordkade is gratis toegankelijk.

Meer informatie staat op: www.festival-foodstock.nl. Daar wordt binnenkort ook het programma bekend gemaakt. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant