Guus Peters en Coen van Beljouw vermaken zich prima in het Zaterdagteam.
Guus Peters en Coen van Beljouw vermaken zich prima in het Zaterdagteam.

Guus en Coen komen thuis bij Blauw Geel'38

Sport 5.841 keer gelezen

VEGHEL | Verdediger/middenvelder Guus Peters (28) was seizoenen lang vaste waarde in het eerste elftal van Blauw Geel'38. Die garantie verbleekte en spelen was plots geen zekerheid meer. In 2015 ging hij samen met Coen van Beljouw (26) in op de avances van TOP. Samen stapten ze over naar de toen nog in de Hoofdklasse uitkomende club. Na twee jaar koesteren beiden toch weer de nestwarmte van hun voormalige club, spelend voor het zaterdagteam van Blauw Geel'38.

Door: Peter Kuijpers.

Een afspraak maken met beide heren valt niet mee. De werkzaamheden eisen nogal wat vrije tijd van het tweetal. Guus is journalist en schrijft onder meer voor de Volkskrant (sport) en het Brabants Dagblad. Coen is marechaussee en gelegerd op Eindhoven Airport. "We doen alles wat met mensen te maken heeft daar. Goederen vallen onder de douane", legt Coen uit.

Geen uitstapjes
Het voetballeven van Coen speelde zich voornamelijk af bij Blauw Geel'38. "Ik ben inderdaad nooit weggeweest bij deze club. Ik ben van A1 naar de selectie gekomen en heb als rechtsback één seizoen vaak een basisplek gehad. Toch speelde het voetbal voor mij in de selectie zich voornamelijk af in het tweede team. Ik kwam uiteindelijk wel tot de conclusie dat op dit hogere niveau, de rechtsbackpositie mij het beste paste. Nadat Sander van Weert naar Blauw Geel'38 kwam was ik mijn plek kwijt. Guus ging naar TOP en vroeg of ik meewilde met hem. Dat heb ik toen gedaan. Het was voor mij dé kans om in een eerste elftal te spelen."

Keeper
Guus, inmiddels aangeschoven, begon als zesjarige met voetballen bij Blauw Geel'38: "Ik ben begonnen in F3. Ik wilde eigenlijk keeper worden, maar dat mocht niet van mijn vader. We wonnen vaak met grote cijfers en dan had ik een uur werkloos in de goal gestaan. Dat gaan we niet meer doen zei mijn pa na een aantal wedstrijden. Mijn jeugd heeft zich ook acht jaar buiten Blauw Geel'38 afgespeeld. Vier jaar PSV en daarna vier jaar FC Den Bosch en later weer naar Blauw Geel'38."

Middenvelder
In het eerste team was Guus drie jaar een vaste waarde en zelfs een tijdje aanvoerder. "Op een gegeven moment gaf trainer Erwin van Breugel de voorkeur aan Soufian El Kaddouri als controlerende middenvelder. Ik raakte mijn basisplek kwijt. Na een paar maanden was ik er wel uit dat ik elke zondag gewoon ergens wilde voetballen. Ik merkte dat ik met minder plezier naar de club ging dan voorheen." Coen vult aan: "Ik speelde ook acht redelijke wedstrijden als rechtsback en ze waren vol lof, maar toen Sander kwam was het over." Guus vervolgt: "Als je een tijdje veel op de bank hebt gezeten wordt het spelletje een stuk minder leuk. Ik ben toen samen met Coen naar TOP gegaan en heb het daar prima naar mijn zin gehad. Heb nog steeds een goede band met trainer Chris van den Dungen." Coen knikt bevestigend.

Werkzaamheden
Nu beiden spelend voor het zaterdagteam van Blauw Geel'38 met trainer Toon (gouden gast beamen beiden). Coen: "We spelen vaak wat verder weg. omdat we weer een klasse hoger spelen." Guus vult aan: "Het is jammer dat we tegen alleen tweede elftallen spelen. Ik denk dat we met dit team aardig mee zouden kunnen in de derde klasse." De grootste reden van het voetballen op zaterdag zijn de werkzaamheden van beiden. Coen: "Als marechaussee heb je onregelmatige diensten en moet ik soms verzuimen bij het voetbal." Dat is voor Guus als journalist vaak niet anders. Afgelopen zaterdag stonden beiden heren binnen de lijnen. Coen speelde als centrale verdediger een prima wedstrijd. Guus speelde alleen de eerste helft, maar scoorde wel drie keer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant