Mac's Rhythm & Blues Band staat zondag op de planken in cultuurcafé de Afzakkerij.
Mac's Rhythm & Blues Band staat zondag op de planken in cultuurcafé de Afzakkerij.
VIDEO

Mac's Rhythm & Blues Band in de Afzakkerij

Algemeen 571 keer gelezen

VEGHEL | In cultuurcafé de Afzakkerij op de CHV Noordkade in Veghel is op zondag 15 april om 15.00 uur weer livemuziek. Deze keer is het de beurt aan Mac's Rhythm & Blues Band.

Een zes-mans formatie uit Arnhem onder leiding van drummer Alan Macfarlane. Hij was vanaf 1964 verbonden aan ruim 30 bands. Alan begon zijn carrière samen met onder andere Herman Brood in de Arnhemse band The Moans. Vervolgens was hij drummer bij Long Tall Ernie & The Shakers en Hank The Knife & The Jets.

Pioniers
Toen hij in 2014 zijn 50-jarig jubileum vierde, vond hij de tijd rijp om naar zijn 'roots' terug te keren, als ode aan zijn eerste band en die bijna vergeten muziek. De toegang is gratis en een vrije gift is altijd welkom. Het merendeel van het huidige repertoire van Mac's Rhythm & Blues Band komt regelrecht uit de playlist van The Moans. Pure jaren 50 Rhythm And Blues uit Amerika en de latere Engelse versie uit de zestiger jaren, met composities van de pioniers: Ray Charles, Bo Diddley, Chuck Berry, B.B. King, Jimmy Reed, T-Bone Walker, James Brown, Willy Dixon, Smokey Robinson en werk uit de begin jaren van Georgie Fame & The Blue Flames, The Rolling Stones, The Animals en Manfred Mann.

Bij een optreden loop je geen gehoorbeschadiging op. Vermoedelijk wel spierpijn, want er wordt muziek op maat gemaakt met een flinke dosis swing en dan is het moeilijk om bij deze band stil te blijven zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant