De kartrekkers van de muzikale show Come Together: Geert van de Vorstenbosch, Tom van Aarle en Marc van Hoof.
De kartrekkers van de muzikale show Come Together: Geert van de Vorstenbosch, Tom van Aarle en Marc van Hoof.

Samenwerking Zwijsen en Fioretti: 'Weg met die onderlinge concurrentie'

Kunst en cultuur 4.029 keer gelezen

VEGHEL | Onder de toepasselijke naam 'Come Together' organiseren leerlingen en leerkrachten van het Fioretti College en het Zwijsen College een open podium. Deze muzikale show is op donderdag 19 april in theater De Blauwe Kei op de Noordkade in Veghel te aanschouwen. "Een samenwerking tussen het Zwijsen en het Fioretti. Weg met die onderlinge concurrentie. Muziek verbroedert", aldus Geert van de Vorstenbosch, een van de kartrekkers.

Geert is samen met Marc van Hoof (muziekdocent op het Zwijsen) en Tom van Aarle (muziekdocent op het Fioretti en ex-leerling van het Zwijsen) de initiatiefnemer van dit bijzondere concert. De eerste stappen werden vorig jaar op de laatste schooldag gezet. Waar anders dan in de kroeg. Marc begint te lachen: "Tom is de spil van de organisatie. Hij heeft mij voorgesteld aan Geert en dat voelde eigenlijk meteen vertrouwd. Muzikanten onder elkaar. Toen is het balletje gaan rollen."

De laatste voorbereidingen. 

Nu een paar maanden later staat er een compleet concert op het programma. Geert legt uit hoe dit tot stand is gekomen. "We zijn al muziek spelend de directiekamers binnengewandeld en samen hebben we de ruimtes plat gespeeld. Toen konden ze geen 'nee' meer zeggen." Het nummer dat de organisatie ten gehore bracht? I'm Dreaming Of A White Christmas. Geert vervolgt: "Het was rond Kerstmis dus dat leek ons wel toepasselijk."

'Wij-gevoel'
Anita O'Connor werd vorig jaar april benoemd tot algemeen directeur van het voortgezet onderwijs in Veghel, waaronder het Fioretti College en het Zwijsen College vallen. De drie heren zagen hun kans schoon. Dit is het moment voor een gezamenlijk concert. Misschien wel de voorloper op een fusie over een paar jaar. "De muziek loopt voor. Het Zwijsen en Fioretti: samen één. Bij ons leeft het 'wij-gevoel' in ieder geval al", zegt Geert.

Geen éénmalig iets
Alles en iedereen mag meedoen. Of je nu in de eerste fase of tweede fase zit. Ook het onderwijs dat de leerling volgt, maakt niks uit. "Lekker samen spelen. De verschillende scholen vervagen. De leerlingen treden met elkaar op en door elkaar heen", vertelt Marc. Geert vult aan: "Er worden hits van vroeger en van nu gespeeld. Ook passeren er zeker vier eigen nummers de revue. Het wordt een mooie mix." De beide heren verheugen zich enorm op het concert. "De ouders en bezoekers zullen versteld staan van wat de scholen in huis hebben. Als het aan ons ligt is dit geen éénmalig iets. Dit moet blijven bestaan", aldus Geert en Marc.

De kartrekkers van de muzikale show: Geert van de Vorstenbosch, Tom van Aarle en Marc van Hoof.

Afterparty
Het laatste woord is aan Tom die druk bezig is met alle voorbereidingen. Hij wil niks aan het toeval overlaten. "Het wordt echt super gaaf. Na de spectaculaire avond is er nog een afterparty in de Afzakkerij. Naughty Nik komt draaien en vermoedelijk krijgt hij nog wel wat steun van een aantal muzikanten", besluit Tom.

Kaartjes
Tijdens de muzikale avond betreden er meer dan twintig acts het podium van De Blauwe Kei op de Noordkade.
Kaartjes voor 'Come Together' kosten 5 euro per stuk (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar bij de receptie van de scholen, aan de kassa van De Blauwe Kei op de Noordkade en online via www.blauwekei.nl.
De show begint om 19.30 uur en de zaal gaat open om 19.00 uur. Het concert duurt naar verwachting tussen de anderhalf uur en twee uur.

Meer informatie is te vinden op: www.fioretticollege.nl en www.zwijsencollege.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant