Afbeelding

VPTZ zoekt nieuwe vrijwilligers

Gezondheid 1.395 keer gelezen

UDEN/VEGHEL | VPTZ regio Uden-Veghel (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg), werkt met vrijwilligers die ondersteuning bieden bij cliënten in hun laatste levensfase en zijn/haar mantelzorgers. Zij kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Vrijwilligers maken het mede mogelijk dat de zieke thuis kan blijven in vertrouwde omgeving en dat de mantelzorger(s) het ook kan volhouden. Vrijwilligers ervaren dit als heel dankbaar en waardevol werk. Na een gedegen basiscursus gevolgd te hebben, zijn de vrijwilligers goed toegerust om dit werk verantwoord te kunnen gaan doen. Een verpleegkundige achtergrond is hiervoor niet noodzakelijk.

Op maandag 24 september start er een nieuwe basiscursus. Om de zes weken zijn er bijeenkomsten, waar algemene zaken worden besproken en waar ervaringen vanuit de praktijk worden gedeeld met elkaar. Twee keer per jaar wordt er een themadag georganiseerd. Aansluitend wordt er die dag een ontspannen gedeelte ingepland. In de kerstperiode wordt er een kerstviering georganiseerd. Dan worden alle vrijwilligers nog eens extra bedankt voor alle goede zorgen voor hun medemensen en vindt er een gezellig samenzijn plaats. Gezien de vergrijzing en het regeringsbeleid om ouderen langer thuis te laten wonen, heeft VPTZ altijd behoefte aan nieuwe vrijwilligers.

Interesse? Stuur dan een mail naar info@svptz.nl of bel naar 0413 82 03 05. Kijk voor meer informatie op de website: www.vptz-uden-veghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant