Blijdschap na een Veghels doelpunt.

Geel-Zwart wint en stijgt naar plek twee

Sport 474 keer gelezen

VEGHEL | Na de goede overwinning tegen Berkel-Enschot namen de dames van Geel-Zwart het afgelopen zondag thuis op tegen Heeze. De Veghelse hockeysters wonnen en door de drie punten stijgen de dames naar plek twee op de ranglijst.

Geel-Zwart nam in de eerste helft meteen het initiatief. Heeze loerde de hele wedstrijd op de counter waardoor het baltempo laag lag. De Veghelaren kwamen desondanks nog voor rust op voorsprong. Sarah-Elisa gaf de assist op Julie, die beheerst het net wist te vinden. Heeze wist in de eerste helft nauwelijks een kans te creëren. De ruststand was dan ook 1-0.

Cadeau
In de 2e helft wist Geel-Zwart het meeste balbezit te houden. De ploeg uit Heeze kwam er niet aan te pas mede door goed verdedigingswerk van de Veghelse defensie. Halverwege de tweede helft wisten de Veghelse hockeydames de voorsprong te vergroten. Na een goede assist van Marloes wist Inge de bal via haar backhand tussen de benen van de keeper in te tippen. Daarna domineerde de Veghelse ploeg en Julie gooide het duel op slot door de 3-0 te scoren uit een rebound na een strafcorner. Heeze kreeg nog een doelpunt cadeau door een eigen doelpunt, maar dat bracht de spanning niet meer terug in de wedstrijd. Eindstand: 3-1.

Topper
Door deze overwinning en door puntenverlies van de directe concurrentie staat Geel-Zwart op een mooie tweede plaats. Komende woensdag nemen de dames het in de topper op tegen de huidige nummer 1 Rosmalen. De ploeg hoopt op veel meereizende supporters. De wedstrijd begint om 20.30 uur.