Er zijn al gesprekken gevoerd met de omwonenden over de herinrichting.
Er zijn al gesprekken gevoerd met de omwonenden over de herinrichting.

Extra geld voor herinrichting rondom Don Boscoschool

Wonen 1.312 keer gelezen

VEGHEL | Het College van burgemeester en wethouders stelt extra geld beschikbaar voor de ruimte rond het gebouw van de voormalige Don Boscoschool in Veghel. Dit is noodzakelijk om een goede omgevingskwaliteit te realiseren. Een deel van de verkoopopbrengst van de school wordt hiervoor ingezet. 

De verkoop van de Don Boscoschool in Veghel is al overeengekomen met woningbouwvereniging Area. De voormalige buitenruimte van de school is deels verkocht aan Area en wordt gebruikt voor een gemeenschappelijke tuin voor de toekomstige bewoners; de school wordt door Area verbouwd tot wooneenheden. Hierdoor blijft er nog een aanzienlijk gebied over, waar de gemeente verantwoordelijk voor blijft; zowel voor de inrichting als voor het beheer en onderhoud. Op dit moment is de buitenruimte verwaarloosd en staan er diverse bomen die dood zijn, of niet meer passen in het gewenste ruimtelijke kwaliteitsniveau van de gemeente Meierijstad. Nadat de verbouwing is afgerond wordt door de gemeente de openbare buitenruimte aangepast. Er komen extra parkeervakken en een nieuwe speelvoorziening. Slechte bomen worden gerooid en voetpaden en openbaar groen worden aangelegd.  
 
Vergroening
Wethouder Harry van Rooijen: "Even leek het er op dat de Amerikaanse eiken moesten verdwijnen, maar in goed overleg met Area hebben zij hun verbouwingsplan zodanig aangepast dat deze prachtige en beeldbepalende bomen behouden kunnen blijven. De herinrichting biedt kansen voor meer verduurzaming van de omgeving. Met het oog op het veranderende klimaat ben ik blij dat we in dit plan verharding kunnen omzetten in groen en het regenwater kunnen vasthouden in het gebied. Dat geeft verkoeling en de omgeving is beter voorbereid op extreme buien." Er zijn al gesprekken gevoerd met de omwonenden over de herinrichting. Zij hebben daar hun wensen aangegeven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: 'Hoe kunnen we de parkeerdruk bij samenkomsten in de moskee beter opvangen?'
De uitwerking van het ontwerp wordt gemaakt in een werkgroep van omwonenden, toekomstige bewoners, Area, de Moskee en de gemeente. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant