Afbeelding

Drie regionale films in De Brink

Algemeen 417 keer gelezen

EERDE | Stichting Regio Filmproducties vertoont op zaterdag 21 april in De Brink in Eerde drie films. Deze zijn alle drie opgenomen in de regio.

Een documentaire en speelfilm en een making of als toetje zorgen voor een mooi programma.

Belangrijke boodschap
In de documentaire vertellen de mensen die de oorlog hebben meegemaakt hun ervaringen. En een belangrijke boodschap die ze mee willen geven, is dat het nooit mag worden vergeten wat ze hebben meegemaakt.
Mien en Harrie van Dijk vertellen over de parachutisten die neerstreken op de vlagheide, terwijl Erwin Janssen uitlegt hoe belangrijk de Eerdse molen was in het gebied.

Speelfilm
De speelfilm 'De Ondergrondse Vergeet Niet' vertelt het verhaal van een 'foute' politiecommissaris die mensen van de ondergrondse naar kamp Vught stuurde. Een van de spelers komt uit Eerde, en is voortreffelijk gespeeld door Erik van de Ven. Men probeert bewijzen te verzamelen om hem na de oorlog te kunnen berechten, maar hoe dat afloopt is de grote vraag.

Meer informatie
De films zijn te zien op zaterdag 21 april in Gemeenschapshuis De Brink aan Sint Antoniusplein 7 in Eerde.De voorstellingen zijn om 14.00 en 20.00 uur.
Kaartjes kosten 10 euro en zijn online te koop via: www.debrinkeerde.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant