Kaarten voor de kids kunnen vanaf 14 mei online worden aangeschaft.
Kaarten voor de kids kunnen vanaf 14 mei online worden aangeschaft.

Voorbereidingen Veghel in Hout in volle gang

Algemeen 894 keer gelezen

VEGHEL | Het bestuur van Veghel in Hout is al maanden bezig met de organisatie van bouwdorp 2018. Dit jaar is het bouwdorp van 13 augustus tot en met 17 augustus. "Alles wordt weer in het werk gesteld om er een mooi bouwdorp in het Julianapark van te maken", vertelt voorzitter Ed van Uden.

Het bouwdorp kan niet bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Al vanaf 14 jaar kan er deelgenomen worden als jeugdleider binnen het bouwdorp.
Veel jongelui van bijvoorbeeld het Zwijsen College en Fioretti College kunnen daardoor hun maatschappelijke stage doen binnen een vrijwilligersorganisatie. Ed: "Er is nu nog voldoende plek voor het lopen van stage, we weten echter uit ervaring dat de jeugd graag hun maatschappelijke stage bij het bouwdorp wil afwerken, dus snel aanmelden is belangrijk", legt de voorzitter van het Veghelse bouwdorp uit.

Jonge kinderen
Net zoals de jeugd, kunnen ook volwassen vrijwilligers zich aanmelden via de site van het bouwdorp. Het bouwdorp merkt echter wel dat het vrijwilligerskorps steeds ouder wordt en dat er weinig aanvulling is vanuit ouders met jonge kinderen. Juist deze groep ouders wil het bestuur van het bouwdorp oproepen zich aan te melden als vrijwilliger. Ouders kunnen zich via de site van bouwdorp ook aanmelden voor een hele of halve dag.

Voorverkoop
Zoals voorgaande jaren kunnen ook dit jaar de bouwdorpkaarten online besteld worden (www.veghel-in-hout.nl). Een bouwdorpkaart gaat dit jaar 17.50 euro kosten per kind. De online verkoop van kaarten start op 14 mei en duurt tot en met 27 mei.
Nadat de gegevens van de kinderen zijn ingevoerd op de site, kunnen de kaarten via iDEAL betaald worden. Daarbij kunnen de ouders een betaalbewijs afdrukken dat ze bij het ophalen van de kaarten mee moeten brengen.
Het ophalen van de kaarten is op 23 juni bij het Uitpunt op de Markt in Veghel. Bij het ophalen van de kaarten op 23 juni krijgen de kinderen allemaal een gratis entreekaart voor een kinderfilm bij Service Bioscoop INDUSTRY in Veghel.

Activiteiten
De belangrijkste activiteit tijdens het bouwdorp is natuurlijk het bouwen van een eigen hut. De kinderen mogen zelf groepjes vormen en ze mogen een hut bouwen met zelfs één verdieping.
Naast het bouwen van de hut zijn er nog andere activiteiten. Daarover volgt snel meer informatie. Ook dit jaar is het slapen in je eigen gebouwde hut het hoogtepunt van Veghel in Hout. De jeugd blijft donderdag op vrijdag slapen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant