Kay van Berlo
Kay van Berlo

Kay van Berlo pakt podiumplaats bij debuut in ELMS

Sport 708 keer gelezen

VEGHEL | Kay van Berlo uit Veghel heeft een uitstekend debuut in de European Le Mans Series (ELMS) achter de rug. De zeventienjarige autocoureur werd afgelopen weekend derde in de LMP3-klasse van het endurance-kampioenschap.

"Dit is hartstikke mooi", zei een opgetogen Kay na de race. "Het was mijn eerste grote internationale race. Geweldig om dan meteen een podiumplaats te kunnen pakken." Dat de snelheid van de wagen op het Franse circuit goed was, had hem niet echt verbaasd. "Tijdens de collectieve test aan het begin van de week was die al goed. Ik kreeg toen al het gevoel dat een podiumplaats tot de mogelijkheden behoorde."

Sprong in het diepe
De race was een behoorlijke sprong in het diepe voor de jonge coureur die hiervoor jarenlang heeft gekart. Kay reed in januari pas zijn eerste autosportrace. "Ik wist dat het een vrij grote stap zou zijn om dit seizoen meteen ELMS te gaan rijden zonder eerder al grote races te hebben gereden. Maar ik was goed voorbereid, alle testdagen waren goed gegaan en ik had van tevoren geen al te hoge verwachtingen van de race. Ik wilde gewoon mijn ding doen en de positieve vibe die ik aan de tests had overgehouden, meenemen naar de race."  

Tijdstraf
Kay reed de race samen met zijn teamgenoot Mondini die hem het stuur overdroeg in het zogenoemde full course yellow. Hoewel de twee op de tweede positie binnenkwamen kregen ze een tijdstraf van dertig seconden. Volgens de wedstrijdleiding was de pitstop één seconden te kort geweest. Daardoor eindigden ze op een derde plaats. "Natuurlijk ben ik tevreden met de derde plaats, maar ik weet ook dat er meer in had gezeten. Ach, het was pas mijn eerste wedstrijd. Ik hoop en verwacht dat ik me dit seizoen nog ga verbeteren en dat dat effect gaat hebben op de uitslagen."
De volgende race wordt gehouden op 13 mei op het circuit van Monza in Italië.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant