Hein en Bertus hebben allebei erg veel zin in de officiële opening.
Hein en Bertus hebben allebei erg veel zin in de officiële opening.

'Wij willen dat mensen zich op hun gemak voelen'

Algemeen 2.686 keer gelezen

VEGHEL | De officiële opening van Scootmobielen Brabant en E-Bikes Brabant op de Noordkade 3B wordt zaterdag 21 april verricht door wethouder Jan Goijaarts. Eigenaar Hein Seuntjens en Bertus van Berkel zijn echter al druk in de weer. "We zijn al een tijdje open en het gaat hartstikke goed", aldus Hein.



'Er ligt een blauw pad waar mensen een proefritje kunnen maken.'

Terwijl Bertus twee klanten begeleidt naar een grote tafel midden in het pand loopt Hein een rondje met een andere bezoeker. "Ik hecht veel waarde aan klantvriendelijkheid. Dat is voor ons het allerbelangrijkste", zegt Hein. De Veghelse ondernemer wil Brabantse gezelligheid uitstralen. "Onze doelgroep vergt wat meer tijd en die gunnen we ze ook. Een bakje koffie en koekje erbij en dan rustig de opties doornemen. Als we twee uur bezig zijn met één klant, geen probleem. Wij willen dat mensen zich op hun gemak voelen."

Experiencecentrum
De winkel (gevestigd in de oude Bristol) ziet er strak uit en de verschillende fietsen en scootmobielen komen goed tot zijn recht. Op de begaande grond staan de scootmobielen en de e-bikes zijn terug vinden op de eerste verdieping. Beide ruimtes zijn voorzien van een testbaantje. Hein: "Er ligt een blauw pad waar mensen een proefritje kunnen maken. Het is eigenlijk een soort experiencecentrum", zegt hij trots. Volgens Hein is er in de buurt niet eenzelfde concept te vinden. "Je moet al gauw naar Den Bosch of Eindhoven en zelfs daar is het aanbod minimaal", zegt hij. Volgens Hein gaat zijn doelgroep nog flink groeien. "Er rijden nu 300.000 scootmobielen rond in Nederland. De voorspelling is dat dit aantal binnen een paar jaar verdubbeld. Bij ons kunnen ze eenvoudig een scootmobiel aanschaffen, zonder papieren rompslomp."

Tochtjes
Bertus is inmiddels ook aangeschoven. Hij is bezig om een samenwerking op te starten met seniorenvereniging WijNu. Zij hebben een eigen scootmobielen afdeling. "Samen willen we tochtjes gaan organiseren. Ik ben inmiddels in gesprek met meneer Bekkers, verantwoordelijk voor de scootmobielen afdeling van de seniorenvereniging, over de invulling van deze tochten." Hein vult aan: "Het is leuk om te doen en onder de senioren is er behoefte om er gezellig een dagje op uit te gaan."

Bertus, voormalig eigenaar van Café De Driesprong in Eerde, lijkt op zijn plek in deze voor hem toch nieuwe omgeving. "Ik ken Bertus al jaren en las in de krant dat hij ging stoppen met zijn café. Ik heb hem toen benaderd en sindsdien is hij hier werkzaam", legt Hein uit.

Verzekering
Er moeten nog wat kleine dingen worden gedaan en dan is Scootmobielen Brabant en E-Bikes Brabant klaar voor de officiële opening. "Er staan ongeveer 70 fietsen en 40 scootmobielen in de showroom. Door de combinatie van scootmobielen aan de ene kant en e-bikes aan de andere kant zijn we een soort mobiliteitscentrum." De e-bikes zijn allemaal van Nederlandse makelij. "Het zijn kwalitatief goede producten", belooft Hein. Klanten kunnen ook een verzekering afsluiten. Hein: "Als er zich dan ooit problemen voordoen, kunnen ze altijd bij ons terecht. Of dat nu op locatie is of wanneer ze langskomen."

Scootmobielen Brabant en E-Bikes Brabant is open van maandag tot en met donderdag van 09.30 uur tot 17.30 uur, op vrijdag van 09.30 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 09.30 uur tot 17.00 uur. Er is tevens de mogelijkheid om een afspraak te maken buiten de openingstijden om.
Meer informatie op de websites: www.scootmobielenbrabant.nl en www.ebikesbrabant.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant