Lizanne van Marrewijk stuurt twee tegenstanders het bos in.

Geel-Zwart verliest topper in laatste minuut

Sport 938 keer gelezen

ROSMALEN | Na de goede overwinning op Heeze nam Geel-Zwart Dames 1 het afgelopen woensdagavond op tegen koploper Rosmalen. De Veghelse hockeysters, zelf tweede met een wedstrijd minder gespeeld, verloren de topper in Rosmalen in de laatste minuut door een strafcorner van de thuisploeg.

Rosmalen begon fel aan de wedstrijd en dat pikten de meiden van Geel-Zwart snel op. Het spel ging gelijk op, maar halverwege de eerste helft wist Rosmalen er toch een strafcorner uit te halen waarvan zij direct profiteerden. Geel-Zwart toonde echter veerkracht. Net voor rust wist Madelief een aantal tegenstanders te omzeilen waarna ze de assist gaf op Babs de Kock. Babs bleef cool en tipte de 1-1 binnen.

Tegenslagen
In de tweede helft werd Rosmalen gevaarlijker, maar de Veghelse hockeydames hielden goed stand. Een benutte corner van de koploper bracht de stand alsnog op 2-1. Maar weer lieten de Veghelse dames zien goed om te kunnen gaan met tegenslagen. Madelief bracht de spanning helemaal terug in de wedstrijd door een strafcorner achter de goalie van Rosmalen te slaan.

Moeilijk
Geel-Zwart kreeg het in de laatste tien minuten van de wedstrijd erg moeilijk. Zo dwong de thuisploeg drie strafcorners af, de beslissing viel uiteindelijk in de allerlaatste minuut. Rosmalen maakte de 3-2 en doet hele goede zaken. Ze staan nu zes punten voor op de Veghelse hockeysters. Geel-Zwart heeft nog wel een wedstrijd te goed.
Zondag 22 april speelt Geel-Zwart om 12.45 uur uit in Oisterwijk tegen HOCO Dames 1.