Een blije wethouder Van der Pas en voorzitter van de Sportraad Rolf de Jong.
Een blije wethouder Van der Pas en voorzitter van de Sportraad Rolf de Jong.

Meierijstad en Sportraad bekrachtigen de samenwerking

Sport 933 keer gelezen

VEGHEL | De samenwerking tussen gemeente Meierijstad en Sportraad Meierijstad (SRM) is nu officieel bezegeld. Wethouder Coby van der Pas en voorzitter van de SRM, Rolf de Jong, ondertekenden woensdagmiddag de samenwerkingsovereenkomst.

De gemeente en de SRM werken al nauw samen als het gaat om het sportbeleid van Meierijstad. Wethouder Coby van der Pas: "Daar zijn we blij mee, want samen bereik je het meest. Er ligt een stevige opdracht. We werken samen aan een nieuw sportbeleid en harmonisatie van de sportsubsidies. Een mooi resultaat is het concept voor de sportnota. Dat is een echte teamprestatie. Wat helpt is ons gemeenschappelijke doel: sport en bewegen in Meierijstad mogelijk maken voor zoveel mogelijk inwoners op een sportieve manier en met plezier."

De samenwerking tussen gemeente Meierijstad en Sportraad Meierijstad (SRM) is nu officieel bezegeld.

Volgens Rolf, voorzitter van de Sportraad, heeft sport een grote sociale en economische waarde. "Wij vinden het fantastisch om alle mensen in Meierijstad meer ruimte voor sport en bewegen te bieden, zowel via georganiseerde sportverenigingen als op eigen gelegenheid. Van jong tot oud en uiteraard ook de minder valide sporters. Daarmee draagt sport goed bij aan deze mijlpalen van Meierijstad: participatie, gezondheid en leefbaarheid."

De Sportraad bestaat uit elf bestuursleden en vertegenwoordigt in Meierijstad zo'n 150 sportclubs en verenigingen, 5 duizend vrijwilligers en 25 duizend sportleden. De raad is het eerste aanspreekpunt voor de gemeente en geeft, gevraagd en ongevraagd, advies op allerlei sportvlakken.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant