EHBO Veghel start met cursus

Gezondheid 543 keer gelezen

VEGHEL | Binnenkort start in Veghel weer een opleidingscursus Reanimatie en AED-gebruik. Cursisten leren tijdens deze cursus hoe ze een slachtoffer met een hartstilstand kunnen reanimeren en hoe ze daarbij de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken.

Bij een hartstilstand is het gebruik van een AED heel belangrijk, zodat het hart kan worden gereset. Om iemand te kunnen reanimeren en met een AED-apparaat om te kunnen gaan, is een opleiding aan te raden. Zeker is het fijn in zo'n stressvolle situatie terug te kunnen vallen op het geoefend zijn. De lessen (2 avonden) worden verzorgd in het Rode Kruisgebouw aan de Evertsenstraat 9, te Veghel-Zuid door gekwalificeerde instructeurs. Na afleggen van het examen krijgen cursisten een officieel erkend diploma.

Polis
De cursus duurt in totaal vijf uur en vindt plaats op twee avonden in mei. De eerste les wordt gegeven op donderdag 24 mei van 20.00 tot 22.00 uur. De tweede les op donderdag 31 mei van 19.30 tot 22.30 uur. De kosten worden door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed, raadpleeg hiervoor je polis. Voor meer informatie en het aanmelden voor de cursus mail je naar reanimatie@ehboveghel.nl of bel met Gonnie Schippers 06-21635969.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant