Joey Hellstern zondag niet
Joey Hellstern zondag niet Foto Peter Kuijpers
+video

Blauw Geel'38/Jumbo gehavend naar Be Quick 1887, slopende eindfase voor de Veghelaren

Voetbal 1.043 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel'38 hunkert naar een zege. Dat is het plaatje wat momenteel belangrijk is in Veghel. De ploeg van trainer Niels van Casteren kijkt voor de laatste zege alweer terug naar 18 maart waar het met 0-1 won bij UNA. Drie nederlagen en een gelijkspelletje is bijzonder matig voor de Veghelaren die deze competitie zo lekker bezig waren.

Door: Peter Kuijpers

Zondag naar Be Quick 1887 in Haren (Groningen) een reis van 213 kilometer enkel. De Groningers hebben het zwaar en proberen met alle macht zich van die rechtstreekse degradatieplekken te ontworstelen. Blauw Geel weet wat het kan verwachten in het Noorden van Nederland. Bij Blauw Geel'38 zit er momenteel een beetje de klad in om dit Brabantse spreekwoord maar eens aan te halen. De club mag van geluk spreken dat het de theoretische veilige marge heeft behaald van 41 punten. Als de ploeg, geprojecteerd op de huidige situatie, nu de degradatiestrijd aan had gemoeten, zou dat nog behoorlijk wat hoofdrimpels hebben gegeven. De vraag of de Veghelaren wel de juiste samenstelling hebben om 'degradatievoetbal' te spelen.

Pijnlijke lies
Niels van Casteren weet als geen ander dat de selectie in de Derde Divisie breed moet zijn. Het aantal blessures van zijn team heeft zijn ideale basis elf behoorlijk gesloopt. Eigenlijk heeft hij maar 14 spelers om de uitreis naar Groningen te aanvaarden. Daar kwam deze week Joey Hellstern nog bij die met een pijnlijke lies verplichte rust krijgt. Alexander Mols kan spelen, maar honderd procent is zijn enkel nog niet. Toch wil van Casteren vol gaan voor de zege zondag. "Hun staan ver onder ons dus zijn wij beter en moeten daar gaan winnen." Dat is kort samengevat de visie van de Herpense trainer. Blauw Geel'38 speelde al eens eerder in Haren. Op 3 juni 2012 werd er in de nacompetitie met 1-0 verloren. Thuis werd er met 1-0 gewonnen, maar ging er uiteindelijk uit met strafschoppen. Zondag om 14.30 uur wordt er in het rustieke stadion Essenberg in Haren afgetrapt.

Camera Gerard Beekmans

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant