De drijvende krachten achter de expositie en de lezingen: Bernard, Arno, Agnes, Henk en Jan.
De drijvende krachten achter de expositie en de lezingen: Bernard, Arno, Agnes, Henk en Jan.
+ FOTO'S

'Afscheid van iconisch gebouw met rijke geschiedenis'

Algemeen 3.376 keer gelezen

VEGHEL | Voorzitter van de Heemkundekring Vehchele Bernard Vissers loopt nog een laatste rondje door het stukje oude ziekenhuis waar hij samen met zijn collega's van de Veghelse Heemkundekring een foto-expositie heeft uitgestald. De expositie en de lezingen van Bernard over het oude ziekenhuis zijn vrijdag, zaterdag en zondag te bezoeken. 



Veel foto's.

"Er komen dadelijk ongeveer honderd genodigden naar de opening", vertelt Bernard. "De zusters komen samen met begeleiding en verder een aantal oud-verpleegkundige en oud-specialisten." Wethouder Eric van den Bogaard komt ook naar de Burgemeester de Kuijperlaan om de expositie mee te openen. 

'Rijke geschiedenis' 
In zijn lezing gaat Bernard terug naar 1840. "Het begint eigenlijk bij Deken van Miert en in 72 dia's behandel ik alle belangrijke zaken die zich omtrent het Veghelse ziekenhuis hebben voorgedaan", legt hij uit. De laatste twintig jaar krijgen weinig aandacht, zowel in de lezing als in de expositie. "Daar hebben we bewust voor gekozen. Het is geen reünie of lekker kiekjes kijken van een paar jaar terug. Wij hebben echt iets te vertellen. Het is een afscheid van een iconisch gebouw met een rijke geschiedenis. Daar staan we dit weekend bij stil." 

Een bijzondere omgeving.

Afscheid
In totaal hoopt Bernard over drie dagen zo'n 500 bezoekers te mogen verwelkomen. "Maar het kan zomaar zijn dat het aantal veel hoger ligt. Ik ben erachter gekomen dat de sloop van het ziekenhuis echt leeft onder de mensen. Dit weekend nemen we met zijn alle afscheid", besluit de voorzitter van de Heemkundekring.

De expositie is te bezoeken vandaag (vrijdag) tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis. Mocht er vraag zijn naar meer lezingen van Bernard, dan staat hij daar zeker positief tegenover. Er is geen mogelijkheid om door het gebouw te wandelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant