Jacques Kop Jansen tussen zijn meiden
Jacques Kop Jansen tussen zijn meiden Foto Peter Kuijpers

Altior hengelt met Jacques Kop Jansen een topcoach binnen

Sport 1.041 keer gelezen

ERP - Na vijf jaar vind Jacques Kop Jansen, coach van Korfrakkers, dat de tijd rijp is om de Erpse club te verlaten. De club die hij verkoos was Altior. Dat vraagt om een verklaring. Jacques legt het uit.

Door Peter Kuijpers

Wat voor club laat Kop Jansen achter in Erp? Talentvol en successen aaneenrijgend. Kop Jansen:  "Bij Korfrakkers moeten ze ook weer opnieuw beginnen. Zeker na het stoppen van Monique van der Ven. Zij was enorm belangrijk en een speelster van wereldklasse in alle facetten.  Een speelster als Monique komt maar eens in de honderd jaar voor. Ik ben blij  dat ik dat als coach haar mee heb mogen maken. Maar er zit zoveel talent in de jeugd. We hebben daar dit jaar al met regelmaat gebruik van gemaakt."  Anke, zus van Monique, was een paar jaar coach van Korfrakkers. Een logische opvolger van Kop Jansen die vervolgt: "Anke is tactisch heel sterk en moet het hebben van het inzicht. Ze heeft niet het fysieke van Monique die veel atletischer is. Het belang van Anke ligt meer bij de jeugd. Ik had haar graag als coach naast mij gehad, maar ik had haar nodig als speelster."  Nog een paar wedstrijden in de zomercompetitie en dan zwaait Korfrakkers haar coach uit. Een goed stel zei sportverslaggever Theo Reitsma ooit na het behalen van de Europese titel voetbal van het Nederlands elftal. Prima toepasbaar op Kop Jansen en Korfrakkers in dit geval.

Een uitgebreid groot verslag woensdag in De Stadskrant. Wat doet Jet van Gerwen en Kop Jansen over de toekomst van Korfrakkers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant