Buitencompetitie loopt weer op een einde

De Korfrakkers zet De Peelkorf eenvoudig opzij, SCMH haalt belangrijke punten

Sport 399 keer gelezen

YSSELSTEYN/REUSEL - Vandaag moest De Korfrakkers naar het Limburgse Ysselsteyn waar De Peelkorf de tegenstander was. Op papier een niet al te moeilijke opgave hetgeen ook gebeurde. Be Quick kwam niet tot winst in Reusel.

Na een 5-12 ruststand liepen de Erpsen na rust makkelijk weg naar 6-14. Die overmacht nivelleerde wat , maar uiteindelijk zegevierde Korfrakkers met 10-18. Belangrijke punten zijn er gepakt voor de twee weekenden die vrij zijn. Omdat de bovenste 5 teams binnen 1 punt staan is het nog uitermate spannend in het verdere verloop van de competitie.

ROSOLO – Be Quick 8-7
Bij Be Quick lopen de zaken wat minder momenteel. Na twee nederlagen werd er opnieuw verloren ditmaal van ROSOLO in Reusel.  Een Nulands punt vlak voor het rustsignaal gaf een 5-3 stand. In de tweede helft liep de score om en om. Toch trok thuisclub ROSOLO aan het langste eind en won met klein verschil van 8-7. Hierdoor is er nog alles mogelijk in de stand. Momenteel gaat Swift aan de leiding met 15 punten, gevolgd door vier teams waaronder Be Quick met 14 punten. Dit houdt in dat Be Quick de komende weken punten moet gaan pakken om zich te verzekeren van een plek in de kruisfinale.

SCMH - Tuldania 10-7
Een belangrijke overwinning. Na een 6-2 ruststand kan SCMH de score makkelijk uitbouwen naar de uiteindelijk 10-7 winst. De gasten uit Esbeek kwamen nog wel kort terug in de wedstrijd, maar een time out van coach Albert Hulsen was voldoende om dat in de kiem te smoren. Een paar weken rust en op zondag 13-5 volgt de wedstrijd thuis tegen Flash.