Geel-Zwart wint probleemloos van HOCO

Sport 511 keer gelezen

VEGHEL | Geel Zwart Dames 1 speelde afgelopen zondag in een heerlijk lentezonnetje in Oisterwijk tegen HOCO. Na het midweekse verlies tegen de koploper was de ploeg extra gemotiveerd om de punten mee naar huis te nemen. Geel-Zwart won overtuigend met 4-1.

De Veghelse hockeysters kwamen in de eerste helft al binnen vijf minuten op voorsprong. Demi gaf de assist op Babs die de bal bij de tweede paal mooi kon binnen tippen. Vervolgens had de ploeg veel pech. Zowel Marloes als Leonie moesten binnen tien minuten het veld verlaten met een blessure. Dit werkte verlammend op het spel. Het tempo lag lager en HOCO kreeg wat meer kansen. Het werd zelfs 1-1. Gelukkig voor de Veghelse dames waren ze op tijd bij de les. Nog voor rust werd het 1-2. Na goed voorbereidend werk van Madelief wist Inge vanaf kop cirkel de bal hard in de goal te slaan.

Tweede treffer
Na rust gaf Geel-Zwart niets meer weg. HOCO kreeg nog wat strafcorners, maar die werden probleemloos gestopt door de Veghelse defensie. De wedstrijd werd beslist door Babs. Na een assist van Julie wist zij haar tweede treffer van de middag te maken. Ook invalster Sophie pakte haar goal weer mee. Na een goede individuele actie wist ze de bal achter de keepster te slaan. Eindstand: 1-4.

Uden
Na deze overwinning staan de dames nog steeds op een knappe tweede plek. De ploeg doet nog volop mee in de strijd om promotie. Komend weekend hebben de dames rust, maar 6 mei gaat de strijd verder met een thuiswedstrijd tegen Uden Dames 1. Een altijd beladen wedstrijd.