De terechte kampioen van de Eerste Divisie.
De terechte kampioen van de Eerste Divisie.

Fysiotherapie de Boekt pakt zaalvoetbaltitel

Sport 3.471 keer gelezen

VEGHEL | Fysiotherapie de Boekt heeft zich vrijdagavond in Sporthal Zwijsen in Veghel gekroond tot zaalvoetbalkampioen in de Eerste Divisie. Na een zeer moeizame 2-1 overwinning op het stugge Steenhandel Brabant barstte het feest los. Het is voor de Boekt de allereerste titel in de geschiedenis van het zaalvoetbalteam. 

Een gelijkspel volstond voor de Boekt, maar ze wilden graag in stijl eindigen. Steenhandel Brabant speelde nergens meer voor, maar liet zich niet naar de slachtbank leiden. Aanvoerder Luuk Scheenloop maakte in het eerste bedrijf de 1-0. De man in vorm bij de Steenhandelaren Rutger Geurts kon na goed voorbereidend werk van Niels van de Snepscheut de 1-1 binnen tikken. Het nog ongeslagen de Boekt leek het zichzelf onnodig lastig te gaan maken totdat topscorer Paul Vervoort er knap 2-1 van maakte. Hij draaide ogenschijnlijk simpel weg en schoot loepzuiver raak. Fysiotherapie de Boekt vergat de wedstrijd daarna te beslissen (mede dankzij goed keeperswerk van gelegenheidsdoelman Gerke van den Akker), waardoor het lang spannend bleef. Steenhandel Brabant probeerde nog wat te forceren door Juul van Erp binnen de lijnen te brengen, maar het mocht niet baten. De aanvaller had het vizier niet op scherp staan. De scheidsrechter floot na precies veertig minuten af met een 2-1 stand op het scorebord en zodoende is de Boekt de zaalvoetbalkampioen van Veghel. 

De terechte kampioen van de Eerste Divisie.

Ziekteverzuim
In mei 1967 werd er in het toenmalige Sint Joseph ziekenhuis een voetbalteam opgericht door een drietal medewerkers: Toon v d Hurk, Frans Hastenberg en Mari v Asseldonk. De eerste wedstrijd leek ook meteen de laatste te worden. De keeper van dienst brak zijn hand en de directie van het ziekenhuis was niet blij met zijn ziekteverzuim. Uiteindelijk kregen ze toch het voordeel van de twijfel. Het ziekenhuis stopte als sponsor en vanaf 2013 nam Fysiotherapie de Boekt het stokje over. 

Allereerste titel
Na een derde en tweede plek de voorgaande jaren zijn de zaalvoetballers, die onder leiding staan van de immer gedreven Mari van Asseldonk, van de Boekt dit jaar eindelijk kampioen. Het is voor hun de allereerste titel in de geschiedenis van het zaalvoetbalteam. Van de twintig wedstrijden wonnen ze er zeventien en speelde ze er drie gelijk. De Boekt maakte de meeste doelpunten en heeft tevens de minst gepasseerde achterhoede. De zaalvoetballers maken nog kans op de dubbel. Op maandag 7 mei spelen de ze halve finale van de BLC-Cup tegen Van der Linden Futsal. In de andere halve finale staan Pilz and Grillz en Zelda Personeelsdiensten BV. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant