Jeugdvoorzitter Coen neemt het certificaat in ontvangst.
Jeugdvoorzitter Coen neemt het certificaat in ontvangst.

Blauw Geel heeft een gecertificeerde jeugdafdeling

Sport 1.380 keer gelezen

VEGHEL | De heer Riny van Deursen, ambassadeur KNVB zuid-2, was er speciaal voor naar Veghel gekomen. Afgelopen zaterdag overhandigde hij aan een trotse Blauw Geel'38 jeugdvoorzitter Coen van Dijk het zo belangrijke certificaat. Dit alles onder grote belangstelling van onder andere voorzitter Edwin van den Boom en veel jeugdleiders in de Businessruimte van het Piet van den Boom clubhuis.

Door: Peter Kuijpers.

Sinds 2012 kent de KNVB een nieuw Kwaliteit & Performance Programma dat ontwikkeld is in samenwerking met diverse experts. Aan de hand van een 60-tal kwaliteitseisen wordt een vereniging beoordeeld en indien een vereniging voldoet aan deze eisen wordt een bijbehorend certificaat verstrekt. Vanaf najaar 2017 heeft Blauw Geel in beeld gebracht wat op diverse gebieden de stand van zaken is, om zo dit certificaat te mogen ontvangen. In de afgelopen jaren hebben tal van mensen binnen de vereniging stappen gezet die tot deze certificering hebben geleid.

Samenwerkingsverbanden
De club Blauw Geel'38 is trots dat trainers, coördinatoren, contactpersonen, commissieleden, bestuursleden en anderen middels opgestelde plannen, notities en andere documenten input hebben geleverd aan NMC-Bright (het begeleidende organisatiebureau en partner van de KNVB). Diverse vrijwilligers hebben op een negental gebieden (kwaliteitsdomeinen) aantoonbaar kunnen maken dat de club op een goede manier bezig is. Onder meer de ontwikkeling van spelers/trainers, de accommodatie/voorzieningen, opgestelde beleidsplannen en samenwerkingsverbanden in de regio maken hiervan deel uit. Met het behalen van dit certificaat is Blauw Geel'38/Jumbo klaar voor het zetten van vervolgstappen. Voor de zomer willen ze concreet hebben welke eerste stappen dit moeten zijn.

Respect
Jeugdvoorzitter Coen van Dijk sprak de aanwezigen nog eens toe vooraf aan de overhandiging. Coen: "De KNVB wist ons te vertellen dat als we dit certificaat zouden bemachtigen dit zeker voordelen zou opleveren. Onder anderen het eerste elftal, dat derde divisie landelijk speelt, zal minder contractspelers hoeven te hebben. Dat is mooi meegenomen. Uiteindelijk vonden wij het goed dat we onze werkwijze en organisatie eens lieten doorlichten door derden. In dit geval door de KNVB en NMC-Bright." Wat gaat er zoal door de mangel bij zo'n audit? "Er wordt gekeken naar het beleid en bestuur en de samenstelling daarvan. Wie is verantwoordelijk voor bepaalde resultaten, hoe leid je op, wat zijn je normen en waarden en heb je functieomschrijvingen. Dan zijn er nog de samenwerkingsverbanden met BVO's. Hoe gaan we daar mee om. Het respect project met De Rabobank wat een essentieel onderdeel is van het totale plaatje. Het is een kleine greep uit allerlei zaken die kritisch worden bekeken. Uiteindelijk de verdienste van al die mensen die hier rondlopen en door een paar mensen opgepakt om het te verzamelen."

Gedurfd
De overhandiging van het bord gebeurde door Riny van Deursen die nog een boodschap had: "Ik heb de certificering eens doorgenomen en vergeleken met het bedrijf waar ik toen werkte waar we dat ook hebben doorgemaakt. Je moet als club wel sterk in je schoenen staan als je aan derden je organisatie laat doorlichten. Blauw Geel'38 heeft dat gedurfd en hun ambities uitgesproken. We hebben bij deze club een professionele aanpak gezien. Ik wil graag het bord overhandigen, we hebben zelfs de schroeven en pluggen er bij gedaan, aan jullie jeugdvoorzitter Coen." Dat gebeurde onder een groot applaus. Door dit certificaat heeft de club een mooie uitstraling erbij gekregen die het aanzien van de club vergroot.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant