Van links- naar rechtsboven: Pim, Sarah Urlings (projectuitvoerder gemeente Meierijstad) Wethouder Coby van der Pas, Rob. Van links- naar rechtsonder Marloes, Mieke, Karen Vermeer (sportcoach gemeente Meierijstad)
Van links- naar rechtsboven: Pim, Sarah Urlings (projectuitvoerder gemeente Meierijstad) Wethouder Coby van der Pas, Rob. Van links- naar rechtsonder Marloes, Mieke, Karen Vermeer (sportcoach gemeente Meierijstad)

Sportproeflessen voor mensen met een beperking

Sport 1.163 keer gelezen

VEGHEL | Gemeente Meierijstad, sportloket Uniek Sporten en zorginstelling Dichterbij zijn gestart met een proef om mensen met een beperking te helpen zoeken naar de sport die bij hen past. Zo willen zij de drempel verlagen om kennis te maken met het sportaanbod binnen de gemeente en bewegen voor iedereen mogelijk maken.

De cliënten van Dichterbij krijgen een programmaboekje, waarin een aantal sportverenigingen uit Meierijstad sportkennismakingslessen aanbieden. Ze kunnen kiezen uit badminton, fitness, handboogschieten, hockey, jeu de boules, snorkelen, tennis of yoga en voetbal. De lessen zijn gratis of worden tegen een kleine vergoeding aangeboden. De eerste boekjes zijn afgelopen week door Sarah Urlings (projectuitvoerder bij gemeente Meierijstad) aan wethouder Coby en der Pas en een viertal cliënten van Dichterbij uitgereikt, bij een van de deelnemende sportverenigingen, Tennisvereniging de Krekel in Mariaheide. "Een mooi voorbeeld van hoe je door samenwerking dingen mogelijk kunt maken. Voor mensen met een beperking is het nog niet vanzelfsprekend om dichtbij een passend sport- en beweegaanbod te vinden. Dit initiatief kan daar zeker bij helpen en sluit ook perfect aan op de ambitie van Meierijstad om een breed aanbod in sport te bieden en het voor iedereen toegankelijk te maken. Als alle betrokkenen enthousiast zijn, willen we deze proef samen met sportloket Uniek Sporten, volgend jaar uitbreiden voor iedereen vanaf 6 jaar met een beperking. We hopen dat er dan nog meer sportverenigingen mee willen werken, zodat er nog meer te kiezen valt", aldus wethouder Coby van der Pas.

Ook mensen met een beperking, die geen cliënt zijn van Dichterbij kunnen zich aanmelden voor de proeflessen. Zij kunnen een boekje downloaden en aanmelden bij de sportcoach van Gemeente Meierijstad, Karen Vermeer via 0413-381756 of unieksporten@meierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant