De familie Van Dalsum is ruim vertegenwoordigd in de Blauw Geel'38-familie.
De familie Van Dalsum is ruim vertegenwoordigd in de Blauw Geel'38-familie.

'Er moet altijd ruimte zijn voor verbetering'

Sport 2.802 keer gelezen

VEGHEL | Arjen (56) is geen Veghelaar van oorsprong, dat wordt al snel duidelijk. Geboren in Breda, maar via Uden, Boekel, Veghel, Son en Breugel uiteindelijk weer naar Veghel. Gevoetbald bij UDI'19 en Boekel Sport. Momenteel Groepsleider van JO-17 en JO-19 samen met Toon Vervoort die gaat stoppen einde seizoen. Arjen: "Voor Toon zoeken we nog een vervanger, dus als iemand zich geroepen voelt, kan hij zich melden, graag zelfs."

Door: Peter Kuijpers.

Soms ken je mensen in je omgeving die als je ze dan beter leert kennen raakpunten oproepen. Ook in dit geval als het gesprek gaat lopen. Arjen: "Mijn vrouw is wel een echte Veghelse. Ik ben getrouwd met Patricia Speeks." Speeks? Ja dus, zus van Arie Speeks keeper van Blauw Geel'38 eind jaren zeventig begin jaren tachtig. "Ik heb hem niet persoonlijk gekend wel van hem gehoord." De jonge doelman overleed in 1983 ten gevolge van een verkeersongeluk.

Internet
De familie Van Dalsum is ruim vertegenwoordigd in de Blauw Geel'38-familie. Aron is 20 speelt in het dertiende en Timo is 18 en speelt in JO 19-1." Timo scoorde afgelopen donderdag nog twee keer tegen FC Engelen. "Dat klopt was een leuke pot voetbal. Verder hebben we onze dochter Laura die is 22 en heeft hockey gespeeld maar nu enkel aan paardrijden doet. Werken doe ik bij KPN al 27.5 jaar, maar ik ga veranderen. Ik word mede-directeur van SIMPoint een bedrijf dat abonnementen levert voor apparaten die verbonden zijn met het internet." Het internet is niet meer weg te denken zelfs in de voetbalwereld niet. Arjen vervolgt: "Vorig seizoen stonden hier nog een hele serie laptops langs het raam. Dat is niet meer nodig. De scheidsrechter meldt de wedstrijd tegenwoordig af met een app en hoeft zich na afloop niet meer te melden. Dat is soms wel jammer voor een drankje en eventueel een evaluatie. We nodigen ze overigens wel altijd uit."

Groeispurt
Het voetbal beheerste een groot gedeelte van de familie Van Dalsum. "Ik tenniste competitiewedstrijden op zaterdag. We speelden het hele land door. De kinderen gingen voetballen en dan is de keus snel gemaakt. Ik ben begonnen met het begeleiden van de teams toen ze zeven waren. Dus doe ik het jeugdwerk bij Blauw Geel'38 al veertien jaar. Ik ben samen met Toon groepsleider van de JO-17 en JO-19. Wat je steeds meer merkt bij deze teams is dat je per team een ruime voorraad aan spelers moet hebben. Ze zitten in de groeispurt en zijn daarom gevoeliger voor blessures en hebben daarbij ook vaak nog een baantje. Ze komen vanaf JO-15 over met zelden blessures, maar met de herfstvakantie doemen na die overstap de problemen al op."

Profwereld
De jeugdafdeling is onlangs gecertificeerd en daar zijn ze bij de Veghelse voetbalclub best trots op. "Dat mag ook zeker. Het is een mooie mijlpaal, maar er moet altijd ruimte zijn voor verbetering. We zijn lekker bezig dat zeker, maar het gat tussen de eerste teams en lager in een bepaalde leeftijdsgroep is soms erg groot. Daar moeten we echt aan werken." De jeugdopleiding is van een kwalitatief goed niveau bij Blauw Geel'38 en doet niet onder voor die de regionale BVO's "Nee, absoluut niet die is hier zeker niet minder. De profwereld is vaak veel harder en onpersoonlijker." Een arm om de schouder? "Ja, dat gebeurt hier. Wij hebben ook oog voor persoonlijke begeleiding, dat mis ik helaas bij een BVO wel eens", zegt Arjen die in verband met een toernooi afgelopen zaterdag genoot een vrije dag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant