Bewoonster Nel Rijneveen en collega Annelies Emonds.
Bewoonster Nel Rijneveen en collega Annelies Emonds. Foto: Sarai van Well

'Berdine is het hart van het AAtrium'

Gezondheid 2.123 keer gelezen

VEGHEL | Een doorzetter, altijd enthousiast en hét aanspreekpunt van het AAtrium, zo omschrijven collega's Berdine Nooijen, vrijwilliger coördinator en activiteitenbegeleider van het woon-/zorgcentrum. Ze is een van tien genomineerden voor de Zorgmedewerker van het Jaar verkiezing 2018. "We kunnen in het AAtrium echt niet zonder Berdine", vertelt collega Annelies Emonds.

Samen met collega Janneke van de Ven nomineerde Annelies Berdine voor de verkiezing. "We kregen een mail vanuit het werk met daaronder een link naar de verkiezing. We wisten meteen dat we Berdine daarvoor moesten nomineren." Beiden schreven afzonderlijk een brief naar het bestuur van de verkiezingen. "We waren net op tijd en kregen al snel een reactie dat ze tot de tien genomineerden behoorde."

Persoonlijk
Annelies roemt haar collega om haar inzet. "Berdine is echt het hart van het AAtrium. Ze is de drive achter heel veel dingen in het AAtrium. Zo heeft ze ervoor gezorgd dat de bewoners één keer per jaar op vakantie kunnen en dat er een nieuwe tuin is gekomen waar de bewoners ook zelf in kunnen werken." Ook in de kleine dingen komt de kracht van Berdine naar voren volgens Annelies. "We hebben een deurenproject. Daarvoor is een foto van de voordeur van de voormalige woning van de bewoners op de deuren van hun kamer geplakt. Hierdoor wordt het thuisgevoel bevorderd. Daarnaast heeft Berdine de gang opgefleurd met natuurfoto's uit Veghel."

Vrije tijd
Berdine is het centrale aanspreekpunt geworden in het AAtrium. "Ze staat altijd klaar voor haar collega's en de bewoners. Als er iets geregeld moet worden dan is Berdine de eerste die het voortouw neemt en de mouwen opstroopt om aan de slag te gaan. Zelfs in haar vrije tijd is ze nog bezig in de tuin of springt ze bij als een vrijwilliger niet kan. Ze is een echte doorzetter, ziet geen beren op de weg en heeft altijd alles tot in de puntjes uitgewerkt."

Berdine in de tuin die wordt ingericht als belevingstuin.

Onmisbaar
Dat Berdine niet alleen geliefd is onder haar collega's, maar ook onmisbaar is voor de bewoners benadrukt bewoonster Nel Rijneveen (80). "Als ze er een dag niet is geweest dan missen we haar al, ze is echt een vriendin geworden." Nel is vooral te spreken over de tomeloze energie van Berdine. "Ik zeg wel eens gekscherend: 'ik heb hier nog wel een bed voor je staan.'" Ook buiten werktijden blijft Berdine een aanspreekpunt voor bewoners. "Als we gaan wandelen in de buurt van haar huis dan vraagt ze altijd of we even op de koffie komen." Ze is dan ook erg blij dat Berdine is genomineerd. "Ze heeft het echt verdiend. Ze maakt er een feestje van voor de bewoners om hier te wonen."

Tot 15 mei kan er gestemd worden op Berdine voor Zorgmedewerker van het Jaar 2018 via: www.voedingindezorg.nl/medewerkers/berdine-nooijen.

Berdine in de tuin die wordt ingericht als belevingstuin.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant