Klussendienst zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen 550 keer gelezen

VEGHEL | Voor ouderen en mensen met een beperking in de regio Boekel-Uden-Veghel- Heeswijk-Dinther-Loosbroek verricht de Klussendienst van ONS welzijn kleine reparaties in en rond het huis. Het gaat om klussen die te klein zijn om er een bedrijf voor te vragen. Voor die Klussendienst is ONS welzijn op zoek naar vrijwilligers.

De Klussendienst kan ingeschakeld worden voor klussen, die in maximaal 2 uur te doen zijn. Hij is er voor de klusjes die ouderen zelf niet of niet gemakkelijk kunnen doen, maar waarvoor ze geen dure vakman laten komen. Het werk van de klusjesmannen is zeer gevarieerd. Een lekkende kraan repareren, een garagedeur gangbaar maken, de verwarming bijvullen, een deur schilderen, een paar kapotte tegeltjes in de keuken vervangen, het is maar een kleine greep uit alle voorkomende werkzaamheden. De reacties van de mensen waar Klussendienst komt, zijn hartverwarmend. Het contact met de mensen is een van de leuke kanten van dit vrijwilligerswerk. De vrijwillige klussers kunnen voor ondersteuning bij problemen altijd terugvallen op beroepskrachten van ONS welzijn.

Handig en stoer
De klussers moeten goed met mensen om kunnen gaan en andere mensen graag van dienst zijn. Dat ze handig moeten zijn is eigenlijk vanzelfsprekend. ONS welzijn hoopt dat zich bovendien enkele stoere klussers aanmelden die er niet voor terugdeinzen om op een hoge ladder goten schoon te maken. Dat is een karwei waar in de loop van het jaar veel vraag naar is. Voor hun werk kunnen de vrijwilligers gebruik maken van de klussenauto en het gereedschap van ONS welzijn. Mochten zij dan nog kosten maken, dan worden die vergoed op declaratiebasis. Van de klussenmannen en –vrouwen wordt een VOG, een Verklaring Omtrent het Gedrag gevraagd, die ze overigens pas hoeven aan te vragen als zij na een inwerkperiode besluiten om zich definitief aan te melden. Zoals voor al haar vrijwilligers heeft ONS welzijn ook voor de vrijwillige klussers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Vrouwen en mannen die het leuk vinden om dit werk te doen, kunnen zich aanmelden bij ONS welzijn. Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 uur en 17.00 uur op telefoonnummer 088 374 25 25 en via mail: klussendienst@ons-welzijn.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant