Het nieuwe schoolbusje van het Fioretti College in Veghel.
Het nieuwe schoolbusje van het Fioretti College in Veghel.

Fioretti College blij met nieuw schoolbusje

Onderwijs 2.329 keer gelezen

VEGHEL |  Buitenschools leren en stages zijn van groot belang voor de leerlingen van de afdeling praktijkonderwijs (PrO) van het Fioretti College in Veghel. Daarbij wordt intensief samengewerkt met bedrijven en instellingen in de regio. Om de leerlingen ter plaatse te krijgen, gebruikt de school voor mavo, vmbo en PrO een eigen schoolbusje. Recent kon er een nieuwe busje aangeschaft worden dankzij de steun van een veertigtal sponsors.

Als tegenprestatie mochten alle sponsors hun bedrijfsgegevens op de bus plaatsen. Op woensdag 9 mei waren de ondernemers - die in de gelegenheid waren - te gast op het Fioretti College voor de officiële ingebruikname van de bus. Ze werden kort toegesproken door directielid bedrijfsvoering Ingrid van Iersel, daarna was er een informeel samenzijn.

Op de afdeling praktijkonderwijs wordt het onderwijs zo realistisch en praktisch mogelijk aangeboden. PrO-leerlingen leren veelal niet op de traditionele manier uit boeken, maar door te ervaren en te doen. De onderbouwleerlingen hebben veel praktijkvakken en excursies. In het derde leerjaar worden ze voorbereid op stages en buitenschools leren. In groepjes, onder begeleiding van een docent, gaan ze aan de slag bij bedrijven en instellingen. In leerjaar 4 en 5 lopen de leerlingen veel stage. Het schoolbusje is een belangrijk hulpmiddel om dit te kunnen organiseren. Het is nodig voor buitenschools leren, voor de lessen groen, voor excursies (facilitair, verzorging en voertuigentechniek) en voor stagebezoeken.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant