Ook wedstrijd tegen Best wordt gewonnen door Geel-Zwart

Geel-Zwart blijft maar winnen

Sport 641 keer gelezen

VEGHEL | Na de heerlijke overwinning tegen Uden afgelopen week, nam Geel-Zwart Dames 1 het ditmaal op tegen Best. De nummer drie op de ranglijst werd zondag ook aan de Veghelse zegekar geregen.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd. In het begin was de wedstrijd nog open en wisten beide ploegen de 23 meter te bereiken, grote kansen bleven echter uit.

Zo'n tien minuten voor rust wist Geel-Zwart de voorsprong te pakken. Uit de rebound van een strafcorner was het Sarah-Elisa die de bal kon binnen pushen. Vervolgens controleerden de Veghelse dames de wedstrijd met veel balbezit. Gescoord werd er niet meer en dus gingen beide hockeyteams rusten met een 1-0 tussenstand.
Na rust was het voor Geel-Zwart zaak om de wedstrijd in handen te houden. Na een grote kans van Best, die uitstekend werd gekeerd door keepster en uitblinkster Marlou, wist Madelief de bal na een solo hoog in de goal te slaan. Vanaf dat moment leek de wedstrijd beslist. Al snel volgde de 3-0. Julie kwam via de achterlijn op en wist na een goede actie de bal voor te geven op Marloes. Zij tipte de bal beheerst in het doel.
In de laatste minuten kreeg Best nog een aantal kansen, maar keepster Marlou en de verdediging stonden hun mannetje en wisten wederom de 0 te houden. Eindstand: 3-0.

Met nog vier wedstrijden voor de boeg staan de Veghelse hockeydames stevig op de tweede plaats. Na het Pinksterweekend staat op 27 mei de uitwedstrijd tegen Concordia (Roermond) op het programma.