Afbeelding

Ik en mijn Robot

Algemeen 496 keer gelezen

VEGHEL | Kinderen tot 88 jaar zijn op woensdag 23 mei uitgenodigd voor het robotfeest Ik en mijn Robot in bibliotheek Veghel. Op deze dag krijg je de kans om kennis te maken én te spelen met verschillende soorten robots. Ook jij mag een robot meenemen en vertellen wat hij allemaal kan.

Dit grote Robotfeest is voor kinderen tot ongeveer 88 jaar. Kom kijken, ervaren, maken, bewonderen en spelen met onder andere mBot, Dash & Dot, Ollie, Bee Bot, Ozobot, Er zijn demonstraties van Mindstorms, Lego BOOST en Wedo. Robot GoTo kan een schilderij maken, een iPad gebruiken om een animatiefilmpje te maken en programmeercode om muziek te maken.

Het feest eindigt met een lezing door Nick van Breda. Nick is 25 jaar, een echte changemaker en inmiddels internationaal TEDx-spreker. Hij werkt aan vernieuwend onderwijs en denkt mee over oplossingen voor wereldvraagstukken onder andere door het organiseren van hackathons. In de lezing 'Ik en mijn robot' neemt hij je mee in de wereld van robots en de gevolgen van digitalisering.

Het robotfeest is op woensdag 23 mei tussen 15.00 uur en 17.00 uur in de bibliotheek Veghel.
De kosten zijn gratis. Aanmelden is niet nodig, er is een open inloop.

Ik en mijn robot is een samenwerkingsverband van bibliotheek Veghel met Techniek=Troef promoot innovatie, inspireert door jeugd in aanraking te brengen met Wetenschap en Technologie. Samen met het bedrijfsleven verzorgen zij gastlessen om zo dicht mogelijk bij de praktijk te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant