Expositie bij Atelier 500

Kunst en cultuur 272 keer gelezen

VEGHEL | Bij Atelier 500 in Veghel is op zaterdag 26 en zondag 27 mei een expositie. In het atelier en de tuin van de oude boerderij op Bosven 500 laten ruim 30 cursisten hun beelden zien van steen en brons. Op beide dagen zijn geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Het laatste jaar is er weer hard gewerkt aan de beelden. De beelden komen op een geheel ambachtelijke manier tot stand. Dat betekent beginnen met hamer en beitel in een ruwe brok steen en uiteindelijk door hakken, raspen en polijsten komen tot een eindproduct. Bij sommigen is vooraf het ontwerp al duidelijk, anderen laten zich leiden door de vorm van de steen en komen zo tot hun beeldvorming. Creativiteit, doorzettingsvermogen en technisch inzicht is een vereiste om te komen tot een geslaagd eindproduct. Maar vooral het plezier staat voorop.
Tijdens de tentoonstelling zijn er beelden te zien van beginners en gevorderden en van abstract tot figuratief. Ook laten cursisten zien hoe een beeld tot stand komt. Atelier 500 geeft het hele jaar door cursussen beeldhouwen in steen en enkele keren per jaar een cursus beeld van brons. In september starten er weer nieuwe cursussen.
De tentoonstelling bij Atelier 500 is op zaterdag 26 en zondag 27 mei te bezoeken van 13.00 uur tot 17.00 uur. Meer info op: www.atelier500.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant