Afbeelding

Boottocht met Zoete Lieve Gerrit naar het Maximakanaal

Algemeen 996 keer gelezen

VEGHEL | In samenwerking met Rondvaartbedrijf Kuijpers organiseert UITpunt & Toerisme Veghel nog een boottocht vanuit de haven van Veghel naar het Maximakanaal. De boottocht is op zondag 10 juni.

Het Maximakanaal is een nieuw kanaal wat begin 2015 geopend is door Koningin Maxima. Dit kanaal is 7 kilometer lang, ligt parallel aan de A2, en zorgt voor de ontsluiting van het binnenvaartverkeer naar de binnenstad van 's-Hertogenbosch. Het kanaal heeft twee sluizen en zorgt ervoor dat schepen van het type klasse IV Veghel kunnen bereiken om de economie naar Zuid-Nederland een extra stimulans te geven. De tocht gaat via de Zuid-Willemsvaart richting het Maximakanaal.

De gasten worden om 9.45 uur aan boord ontvangen van de rondvaartboot 'Zoete Lieve Gerrit'. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om buiten op het dek te zitten. In Den Dungen meert de boot aan. Er wordt geluncht bij Eeterij De Dungense Brug. Rond 17.00 uur is de boot terug in de haven van Veghel.

De kosten voor deze dagtocht bedragen 37.50 euro per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en cake, een lunch bij Eeterij De Dungense Brug en twee consumptiebonnen. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt een aangepast tarief van 27.50 euro per kind.

Het schip is niet rolstoeltoegankelijk en minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie van het UITpunt of online via www.uitpuntveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant