Het kantoor van Area in Uden
Het kantoor van Area in Uden

Area past huurverhoging aan na commentaar bewoners

Algemeen 4.715 keer gelezen

UDEN/VEGHEL | In overleg met de bewonersraad past Area de huurverhoging van 2018 aan. Dat betekent dat voor een groep van circa 3000 huurders die 3,9 procent huurverhoging zouden krijgen de huurverhoging met 1,9 procent wordt teruggebracht naar 2 procent in 2018. 

Area kondigde eerder aan in juli 2018 de huur te verhogen met 3,9 procent en 5,4 procent. Bewoners van de buurt Germenzeel in Uden waren het daar niet mee eens en lieten weten 'ten strijde te trekken' tegen de woningbouwvereniging. Naar aanleiding van de onrust werd vandaag het besluit van Area genomen om de huurverhoging aan te passen.

Area laat weten een langere periode uit te trekken om tot een eerlijker huur te komen voor alle bewoners. Consequentie is dat ook de voorgenomen huurverlaging voor 1200 huishoudens niet doorgevoerd wordt in 2018. Voor de 4000 huishoudens die geen of inkomensafhankelijke huurverhoging krijgen verandert er niets. "Area en de bewonersraad hebben de impact van het gekozen beleid onderschat. Area en de bewonersraad buigen zich de komende periode over een herzien beleid." De groep van 3000 bewoners ontvangt persoonlijk bericht van Area.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant