Afbeelding

Vrienden De Blauwe Kei krijgen voorproefje op nieuw seizoen

Kunst en cultuur 890 keer gelezen

VEGHEL | Het nieuwe programma van seizoen 2018-2019 van Theater De Blauwe Kei is bekend. Vrienden van het theater kregen op dinsdagavond 15 mei traditiegetrouw als eerste te horen welke artiesten en voorstellingen er naar het theater komen. Ook stonden er voor hen een drietal optredens op het programma.

Na een ontvangst in de foyer, betraden de Vrienden de Grote Zaal van De Blauwe Kei die sinds januari 2018 in gebruik is. Op het podium stond de Brabantse cabaretier Leon van der Zanden klaar om de groep van ruim 300 theaterliefhebbers het programma van seizoen 2018-2019 als eerste te presenteren. Zij kregen bovendien nog een primeur; Leon stelde hen voor aan Harry Vermeulen, de nieuwe directeur van het theater.

Tommie Christiaan
Na de presentatie werden alle Vrienden verdeeld in vier groepen en gingen zij op ontdekkingstocht door het CHV-complex. Onderdeel van de tour waren drie korte optredens. Zo trad Glodi Lugungu, de cabaretier die afgelopen jaar de AKF Sonneveldprijs won, op in het Magazijn. In de Koekbouw stond het publiek een optreden te wachten van The Ruggeds, een actieve danscrew uit Eindhoven die breakdance combineert met andere dansstijlen. In de ruim dertig meter hoge NPF toren liet Tommie Christiaan, bekend van musicals als Zorro en Grease, zijn eigen muziek horen. Zowel Tommie Christiaan als The Ruggeds zijn in seizoen 2018-2019 te zien in De Blauwe Kei. Op de vierde locatie, in de Proeffabriek, werden de bezoekers culinair verrast. De avond werd met een borrel afgesloten in De Afzakkerij, waar iedereen de brochure ontving.

Vroegboekers
Met de Vriendenavond is de voorverkoop van theaterseizoen 2018-2019 officieel gestart. Het volledige programma is te vinden op www.blauwekei.nl. Zoals ieder jaar is de voorverkoop onderverdeeld in drie periodes: de Vrienden mogen tot 18 mei 17.00 uur met voorrang reserveren. Vanaf 18 mei 17.00 uur kunnen Vroegboekers (vijf of meer voorstellingen) kaarten bestellen en vanaf 22 mei start de losse verkoop.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant