De ambitieuze Robert Wallet voor zijn nieuwe restaurant.
De ambitieuze Robert Wallet voor zijn nieuwe restaurant.

Synagoge in Veghel krijgt nieuwe bewoner

Algemeen 9.269 keer gelezen

VEGHEL | De synagoge in hartje Veghel krijgt een nieuwe bewoner. In het monumentale pand aan de Deken van Miertstraat komt weer een horecagelegenheid. Gastheer Robert Wallet opent hier half juni zijn 'Trattoria da Roberto'.

De financiering kwam tot stand via crowdfunding. Robert legt uit: "Via via kwam ik in contact met Horeca Crowdfunding Nederland. Investeerders storten minimaal 250 euro en krijgen 8.5 procent rente. Na vier jaar heb je als investeerder je bedrag weer terug. Het klonk heel ideaal." De enthousiaste jonge gastheer kan nog maar nauwelijks geloven dat zijn droom werkelijkheid wordt. "Het platform vertelde me dat het snel zou gaan omdat mijn plan goed is. Dat het totale bedrag in slechts 32 minuten op tafel lag, was ook voor hun een verrassing. Ik had in mijn stoutste dromen niet kunnen hopen op dit resultaat. Ik bloos weer als ik denk aan het vertrouwen dat mensen in mijn plan hebben."

De ambitieuze Robert voor zijn nieuwe restaurant.

Nieuw concept
Bij Trattoria da Roberto gaan kwaliteit en gastvrijheid hand in hand. De gasten genieten in een ongedwongen sfeer van een Italiaans vier-gangen diner. Geen kaart maar gewoon eten wat de pot schaft. Dat mag gezellig met z'n tweeën maar je mag ook aanschuiven aan de lange tafel. Alles kan. "Dit concept hebben we in Veghel nog niet. Ik geloof in mijn concept; kwalitatief goed eten in een ongedwongen sfeer en goed luisteren naar je gasten", vertelt Robert.

De gastheer
Robert heeft lang geleden zijn eerste stappen in de horecawereld gezet. Eerst als kok en later als gastheer. Sinds anderhalf jaar is hij op vrijdagavond gastheer bij 'Eten bij Petja' in Volkel. "De tijd dat ik bij Petja heb gewerkt, groeide de droom alleen maar om een eigen zaak te beginnen. In Volkel staat een heel mooi restaurant, maar ik wil het anders doen. Op mijn eigen manier. De liefde voor de Italiaanse keuken, de drang om mensen in de watten te leggen en mijn ondernemerslust komen samen in de trattoria", sluit de ambitieuze Robert af.

Meer informatie op: www.da-roberto.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant