Wim van Daatselaar, wethouder Eric van den Bogaard en Angelique van der Klauw zijn aan het klussen bij het PieterBruegelHuis.
Wim van Daatselaar, wethouder Eric van den Bogaard en Angelique van der Klauw zijn aan het klussen bij het PieterBruegelHuis.

PieterBruegelHuis viert eerste verjaardag

Algemeen 1.480 keer gelezen

VEGHEL | Het PieterBrueghelHuis is binnenkort één jaar geopend. Op zaterdag 26 mei wordt dat gevierd met een open dag. Van 10.00 uur tot 16.00 uur is iedereen welkom aan Middegaal 25 in Veghel.

Het PieterBrueghelHuis is een inloopadres voor jong en oud, waar betekenisvolle activiteiten plaatsvinden. Mensen met en zonder beperking ontmoeten elkaar en hebben de gelegenheid om op uiteenlopende wijzen te ontspannen. Daarmee is de droom va de initiatiefnemers waarheid geworden: een plek van geluk creëren voor alle burgers en in het bijzonder de (tijdelijk) meer kwetsbare medeburgers.
Voorzieningen op gebied van zorg, welzijn en werk zijn niet langer een recht of een vanzelfsprekendheid. Het PieterBrueghelHuis focust vooral op datgene wat mensen nog kunnen en waar ze van genieten.

Activiteiten
Na drie jaar keihard werken is het PieterBrueghelHuis anno 2018 een levendig huis waar tal van sociale activiteiten voor uiteenlopende mensen plaatsvinden. Er worden contacten gelegd, gekookt, geschilderd, gebeeldhouwd, gewandeld, gedanst, gebiljart, geknutseld, gemusiceerd, getuinierd en er wordt vooral zorgeloosheid (geluk) geboden door het buitenshuis ontmoeten van de ander.
De vele vrijwilligers vormen het hart van het PieterBrueghelHuis. Zij zetten zich in als gastvrouw of gastheer, begeleider van activiteiten, trainers voor dans en sportieve bezigheden of op uiteenlopende andere gebieden. Dankzij hen is het eerste jaar van het PieterBrueghelHuis een succes geworden. Het is een levendig centrum van enthousiaste activiteit en samenwerking: en dat mag gevierd en gezien worden.

Open dag
Tijdens de open dag op 26 mei is iedereen van harte welkom. Er zijn rondleidingen, activiteiten (voor jong en oud), er is een expositie van deelnemers te bewonderen ('Op andere gedachten'), bezoekers kunnen luisteren naar muziek van onder andere Syrische muzikanten en ook zélf musiceren in het interactieve orkest met het publiek. De vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis zorgen voor een hapje en een drankje.

Het PieterBrueghelHuis is gelegen aan Middegaal 25 in Veghel. Er is voldoende parkeergelegenheid. Meer weten over het programma van de open dag? Lees verder op: www.pieterbrueghelhuis.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant