De feestcommissie achter het jubileum weekend in De Bloemenwijk.
De feestcommissie achter het jubileum weekend in De Bloemenwijk.

'We zullen eens laten zien wat we in huis hebben'

Algemeen 4.799 keer gelezen

VEGHEL | De Bloemenwijk is een van Veghels meest bekende wijken. Er wonen veel verschillende nationaliteiten en mensen van alle leeftijden. Er is altijd wel iemand op straat en men maakt graag een praatje met elkaar. Dit jaar bestaat de markante wijk 60 jaar. Reden voor een feestweekend op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni.

Judea Rovers is lid van een speciaal in het leven geroepen feestcommissie. De wijk bestaat maar één keer 60 jaar en dat moet in stijl gevierd worden, vindt de feestcommissie. "Het is een bijzondere wijk met bijzondere bewoners. Wij vinden het leuk om er iets moois en speciaals van te maken. De groep vrijwilligers om ons heen is enthousiast", vertelt Judea. Ze vindt het gaaf om zoiets te organiseren. "Het is leuk om iets extra's te doen. Voor de bewoners van de Bloemenwijk en om Veghel kennis te laten maken met de wijk."

De feestcommissie achter het jubileumweekend in De Bloemenwijk. Judea staat in het midden op de voorgrond (met sjaal). 

De vrijdagavond staat in het teken van een feestavond voor leden van de Bloemenwijk boven de 18 jaar. "Er komt een bandje optreden en er draait een dj. We starten rond 20.00 uur en het feestje eindigt rond de klok van 01.00 uur", vertelt Judea.
Op zaterdag zijn alle Bloemenwijkers en oud-Bloemenwijkers uitgenodigd. "Een reünie. Gezien de vele reacties die ik heb ontvangen, verwacht ik een hoge opkomst. Er komen drie bands optreden met een relatie met de wijk. Deze avond is speciaal georganiseerd voor de huidige bewoners van de Bloemenwijk en voor mensen die hier ooit een tijdje hebben gewoond. Hoelang is niet van belang." De tijden zijn hetzelfde als op de vrijdagavond: 20.00 uur tot 01.00 uur.

'We pakken flink uit'
De traditionele Junidag, een jaarlijks terugkerend evenement in de wijk, is dit jaar op zondag 3 juni. Het is tevens de dag dat de Bloemenwijk iedereen uitnodigt om eens een kijkje te komen nemen. "We pakken flink uit en zullen eens even laten zien wat we in huis hebben", belooft Judea. "Naast de bekende braderie is er een mobiele kinderboerderij met dieren die geaaid mogen worden. Een brandweerwagen komt in de wijk te staan om mee te helpen met allerlei waterspelletjes. Op het pleintje naast de speeltuin (hele dag gratis toegankelijk) zijn meerdere luchtkussens en een rodeostier terug te vinden."

Eyecatcher
De eyecatcher wordt volgens Judea de Gorilla Climb. "De hoogste opblaasbare klimtoren van Europa. Met deze mega-attractie kunnen de kids op hoog niveau avonturen beleven. Ook voor volwassenen is deze opblaasbare klimboom een pittige uitdaging."
In de tent bij het wijkgebouw kunnen bezoekers genieten van een drankje en meedoen aan de loterij. "Er is ook zitgelegenheid buiten de tent en De Driehoek denkt en helpt goed mee. Een leuke plek om een drankje te doen." De organisatie hoopt dat de bezoekers een rondje gaan lopen. "Er is op verschillende plekken van alles te doen. Het zou jammer zijn als je maar de helft ziet. Muziek is er onder andere van Hoempa Matata", verklapt Judea.

Parkeren
Parkeren rondom de speeltuin is op zondag 3 juni vanaf 06.00 uur niet meer mogelijk in verband met de opbouwwerkzaamheden. "Wij vragen bewoners die rondom de speeltuin wonen de auto's vóór die tijd te verwijderen. Op die manier kunnen onze vrijwilligers hun werk doen", zo laat de feestcommissie weten.

Marktkooplui
Zeker zijn van een kraam op de braderie? Opgeven kan via Monique Coppens: secretariaatbloemenwijk@hotmail.com. De kosten bedragen 20 euro voor een kraam (vier meter). Er zijn géén open plekken. De kosten voor marktkooplui die met een kar komen zijn vanaf 20 euro (ligt aan de lengte van de wagen). Opbouwen kan vanaf 8.00 uur en de markt duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer info via Facebook.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant