Vrijwilligers gezocht!
Vrijwilligers gezocht!

Help jij mee een feestje bouwen tijdens FM 2018?

Algemeen 2.803 keer gelezen

VEGHEL | Fabriek Magnifique brengt heel Veghel op 6, 7 en 8 juli weer tot een cultureel kookpunt. Dit zinderende feest wordt door vrijwilligers georganiseerd. Een enthousiaste en gezellige club mensen die voor, tijdens en na het festival nog wel versterking kan gebruiken. Doe mee en grijp de kans om Fabriek Magnifique eens van de andere kant te beleven.

Professionele artiesten, amateurs, beeldende kunst, muziek, film en theater. Art&Food. Gratis toegankelijk. En ook dit jaar weer met bijzondere projecten van, voor en door inwoners van Meierijstad.
Waar anders kun je met je hele vriendengroep of familie zonder een kaartje te kopen zo'n bruisend feest meemaken? Elke editie is weer een kookpot met alle ingrediënten om de zomervakantie fantastisch in te luiden.

Voor de lol en het t-shirt
"Fabriek Magnifique wordt georganiseerd door vrijwilligers, tientallen enthousiastelingen die alweer maanden in de weer zijn", vertelt Margriet Cobben, coördinator Marketing en Communicatie. Ze vervolgt: "Tijdens het festival zelf hebben we nog veel meer mensen nodig. Om te sjouwen, te bouwen, maar ook om broodjes te smeren of artiesten te begeleiden."

Alle vrijwilligers krijgen natuurlijk het speciale crew t-shirt (Foto: Bart Heesen).

Wat biedt het festival de vrijwilligers? "Je doet het voor de lol", geeft Margriet aan. "En omdat het een goed gevoel geeft samen zo'n feest neer te zetten. Wij zorgen voor lunch en avondeten en een gezellige borrel. Daar zoeken we trouwens nog wel vrijwilligers voor. Alle vrijwilligers krijgen natuurlijk het speciale crew t-shirt."

Vrijwilliger? Ik?!
Dat dacht Peter toen hij in 2008 meegesleept werd door een vriend. "Het had gestormd en ze zochten extra mensen om de aankleding in het Julianapark weer in orde te brengen", vertelt hij. Na die ene keer is hij niet meer weggegaan. "De sfeer onder de vrijwilligers is geweldig, je zet echt samen iets neer. Ik vind het een uniek festival. Iedereen loopt er met een goed humeur rond, jong en oud door elkaar. Het is gewoon een feestje om eraan mee te mogen werken", aldus Peter.

Teams
Als vrijwilliger werken je samen in een team met een coördinator. Zo is er een team dat de podia inricht, een team dat het publiek informeert, een team dat het terrein schoonhoudt en nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat je weet wat er van je verwacht wordt, vindt er op 14 juni een speciale vrijwilligersavond plaats. Hier krijg je het laatste nieuws over het festival te horen en maak je kennis met je teamgenoten en coördinator. Daarnaast ontvang je de nieuwsbrief voor vrijwilligers.

Aanmelden
Meer informatie over het festival is te vinden op de website www.fabriekmagnifique.nl. Heb je vragen? Bel 0413-353551 of mail naar info@fabriekmagnifique.nl.
Aanmelden kan via aanmelden.fabriekmagnifique.nl. Ga naar 'Aanmelden als vrijwilliger' en vul het formulier in. Je kunt hier precies aangeven wanneer je mee wil werken en wat voor werk je zou willen doen.
Weet je niet precies wat je wil doen? Dan neemt de organisatie achter FM2018 contact met je op om te overleggen.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant