Gijs Roosendaal.
Gijs Roosendaal.

1C: Gijs Roosendaal stopt bij TOP, maar wil dat doen met spelen in de nacompetitie

Voetbal 659 keer gelezen

OSS | Sv TOP staat voor een belangrijke laatste speeldag. Bij winst op Oirschot Vooruit komende zondag slepen de Ossenaren de tweede periodetitel in de wacht. Mogelijk eindigen ze als tweede in de eerste klasse C, maar daarbij zijn ze afhankelijk van het resultaat van HVCH dat DOSKO op bezoek krijgt. Gijs Roosendaal heeft er vertrouwen in dat er zondag wordt gewonnen. "We hebben nog iets recht te zetten tegen Oirschot Vooruit."

door Leon Voskamp

Eerder dit seizoen verloor op TOP eigen veld met 0-1 van de ploeg uit Oirschot. En dat terwijl de Osse formatie veel beter was. Bovendien kreeg TOP-speler Yassine Boulghalgh in dat duel een rode kaart toen hij tegen de scheidsrechter aanliep. "Het was een knotsgekke wedstrijd waarin het eenrichtingsverkeer was, maar we wel verloren. We gaan nu voor een beter resultaat", aldus Roosendaal. Er is volgens de 18-jarige verdediger veel vertrouwen dat de periodetitel wordt binnengesleept. "Afgelopen zondag hebben we een prima overwinning geboekt op HVCH. Ook tegen die ploeg hadden we nog iets recht te zetten en dat is het mooi als je derby op eigen veld weet te winnen."

Hoofdklasse
Als de nacompetitie wordt bereikt, dan gaat TOP een poging doen om te promoveren naar de Hoofdklasse. "Het zou geweldig zijn als we de nacompetitie halen. Dit team met veel nieuwe spelers en jonge gasten heeft het dan prima gedaan. TOP heeft vroeger vaak in de Hoofdklasse gespeeld en daar gaan we weer voor. Maar eerlijk gezegd is een extra jaar eerste klasse ook niet erg met zoveel jonge gasten. Dan kunnen ze volgend seizoen proberen om kampioen te worden."

Utrecht
Roosendaal is er volgend seizoen in ieder geval niet meer bij. Hij studeert dit jaar al in Utrecht en gaat na de zomer op kamers. "Ik kan dat niet combineren met voetballen bij TOP. Het zou ook niet eerlijk zijn tegenover mijn ploeggenoten als ik niet twee keer in de week kom trainen. Ik heb het er vaak over gehad met mijn ouders en de trainer. Of ik me uitschrijf bij TOP weet ik nog niet. Ik mag altijd meetrainen als ik tijd heb, heeft de trainer gezegd. En anders sluit ik aan bij een club hier in Utrecht. Ik voetbal al mijn hele leven en ga er niet mee stoppen."

Eerste klasse C:
1. AWC 23-46
2. HVCH 23-38
3. TOP 23-37
4. Rood-Wit W 23-35
5. Nemelaer 23-35
6. Oirschot Vooruit 23-33
7. Best Vooruit 23-33
8. SC 't Zand 23-33
9. Brabantia 24-32
10. DOSKO 23-30
11. Alverna 23-26
12. FC Tilburg 23-26
13. Gestel 23-16

HVCH - DOSKO 
Oirschot Vooruit - TOP
Nemelaer - SC 't Zand 
AWC - Gestel
FC Tilburg - Rood-Wit W
Best Vooruit – Alverna
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant