Sponsoractie bij De Wissel

Algemeen 514 keer gelezen

VEGHEL | SBO De Wissel uit Veghel houdt dit jaar een sponsorloop/Obstakel run op woensdag 30 mei. Het doel is om geld op te halen voor van educatieve excursies.

Door de toenemende bezuinigingen in het onderwijs wordt het budget voor het organiseren van schoolactiviteiten steeds kleiner. Vooral in het speciale basisonderwijs zijn deze excursies van enorm belang. "Leerlingen van onze school nemen informatie die praktisch wordt aangeboden, veel beter op. Toch zal de opbrengst niet geheel besteed gaan worden aan schoolse zaken. Wij vinden het ook belangrijk dat onze leerlingen weten, dat gezondheid en geld voor het vieren van een verjaardag, niet voor iedereen vanzelfsprekend is", laten ze bij De Wissel weten.

Zo gaat er een gedeelte van de opbrengst naar Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox. Ook gaat er een geldbedrag naar 'We Run 2 Change Diabetes'. Meneer Edwin is leraar op De Wissel en zijn dochter, Kim Bakkum (20), zetten zich in voor het welzijn van kinderen met diabetes. Kim heeft zelf diabetes vanaf haar tweede levensjaar en zij heeft gemerkt dat sport, positieve effecten heeft op deze ziekte.
Kim Bakkum en een medewerker van Stichting Jarige Job zijn afgelopen week op de Veghelse school geweest en hebben hun goede doel toegelicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant